Μετά από 20 χρόνια αντιπροσωπεία του πολυνησιακού Δήμου της Κίνας επισκέφτηκε ξανά το νησί των Κυκλάδων

Δεσμοί φιλίας μεταξύ Δήμου Τήνου και Δήμου Zhoushan

Με μεγάλη χαρά, ο Δήμος Τήνου, υποδέχτηκε μετά από 20 χρόνια, φορείς από τον Δήμο Zhoushan της επαρχίας Zhejiang της Κίνας, οι οποίοι επισκέφτηκαν το νησί με σκοπό να προσκαλέσουν τον δήμαρχο, Παναγιώτη Κροντηρά και εκπροσώπους του Δήμου Τήνου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς των 20 χρόνων από την αδελφοποίηση των δύο Δήμων. Η επίσκεψη αυτή φανερώνει, αν μη τι άλλο, τη συνεχιζόμενη ισχυρή φιλία και συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων.

Όσα έγιναν στη συνάντηση με τον Δήμο Τήνου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Τήνου και άλλους τοπικούς παράγοντες, ανταλλάσσοντας ιδέες και προτάσεις για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο Δήμων. Η πρόσκληση από τον Δήμο Zhoushan περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Τήνου στους εορτασμούς που θα πραγματοποιηθούν στο Zhoushan, καθώς και στο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Διεθνών Νησιών.

Ο δήμαρχος της Τήνου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρόσκληση και τη δέσμευσή του να συνεχίσει να εργάζεται για την εμβάθυνση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας με τον Δήμο Zhoushan, προς όφελος των πολιτών των δύο περιοχών.

Σημαντικά στελέχη από τον Δήμο Zhoushan στην Τήνο

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Zhoushan από σημαντικούς αξιωματούχους, όπως ο διευθυντής της Μόνιμης Επιτροπής του Δημοτικού Λαϊκού Κογκρέσου Zhoushan, Zhang Mingchao, ο γενικός γραμματέας, Yu Lianjun, ο διευθυντής της Μόνιμης Επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου της Περιφέρειας Dinghai, Lin Jianbiao, ο αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων, Zhuang Haibo, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Δημοτικού Γραφείου Θαλάσσιας Οικονομικής Ανάπτυξης, Gu Leizhou και η διευθύντρια του Δημοτικού Γραφείου Πολιτισμού, ΜΜΕ, Αθλητισμού και Τουρισμού Zhoushan, He Linna.

Η αδελφοποίηση των δύο Δήμων

Ο Δήμος Zhoushan, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος και σπουδαιότερος Δήμος της επαρχίας Zhejiang, βρίσκεται νότια της Σαγκάης και αποτελείται από 1.339 νησιά, εκ των οποίων τα 100 είναι κατοικημένα. Με πληθυσμό 1,2 εκατομμύρια κατοίκους και 12 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, η περιοχή αποτελεί σημαντικό τουριστικό και οικονομικό κόμβο, φιλοξενώντας το νησί Putuoshan, ένα από τα μεγαλύτερα βουδιστικά προσκυνήματα της Κίνας.

Ο Τήνιος αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αριστείδης Κοντογεώργης, είχε ενεργό συμμετοχή στην αδελφοποίηση των δύο Δήμων και συνεχίζει να προωθεί τη συνεργασία μέσω του Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Διεθνών Νησιών. Ο κ. Κοντογεώργης, ο οποίος εμπνεύστηκε και υλοποίησε την αδελφοποίηση με τον τότε δήμαρχο Εξωμβούργου Παναγιώτη Κροντηρά, έχει συμπεριλάβει την Τήνο στον Σύνδεσμο Διεθνών Νησιών του Συνεδρίου, μαζί με τα σημαντικότερα 50 διεθνή νησιά όπως οι Σεϋχέλλες, οι Μαλδίβες, η Μπόρα-Μπόρα, τα νησιά Κουκ, η Μάλτα, και η Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Η αδελφοποίηση αυτή έχει ενισχύσει την πολιτιστική και οικονομική συνεργασία μεταξύ της Τήνου και του Zhoushan, προωθώντας τις ανταλλαγές γνώσεων και εμπειριών σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού και ανάπτυξης.