Σύρος: Η διάσωση του Φάρου της νησίδας Διδύμη στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24 (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 - 09:02

Τον κίνδυνο κατάρρευσης του παλαιότερου και υψηλότερου φάρου της χώρας που βρίσκεται στη νησίδα Διδύμη, ανέδειξε την Τετάρτη 22 Μαΐου, ο τηλεοπτικός σταθμός ACTION 24. Το σοβαρό αυτό θέμα και η αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών για τη διάσωση ενός τόσο σημαντικού μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς, συζητήθηκε σε δύο πρωινές ειδησεογραφικές εκπομπές του σταθμού.

Στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ» των Γιώργου Κακούση και Άννας Λιβαθυνού, ο καπετάνιος Σιδερής Μαμίδης μίλησε για τα χαρακτηριστικά, την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και για τις πρωτοβουλίες της ομάδας «ΦΑΡΟΣ ΔΙΔΥΜΗ ΣΥΡΟΣ. ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΟ» που δημιούργησε στο facebook, προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να γνωρίσει και να αγαπήσει αυτό το σύμβολο του τόπου μας.

Λίγο αργότερα, στην εκπομπή «ACTION ΤΩΡΑ» των Νίκου Υποφάντη και Ντόρας Κουτροκόη, ο δημιουργός της ομάδας «Τα νεοκλασικά της Σύρου εκπέμπουν SOS», Χάρης Βεκρής, κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή και περιγράφοντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα αυτό το τοπόσημο του νησιού, αναφέρθηκε στην αγάπη των Συριανών για τον Φάρο τους, καυτηριάζοντας την ολιγωρία των τοπικών αρχών, αλλά και των αρμοδίων υπηρεσιών που εδώ και δεκαετίες δεν δείχνουν τη δέουσα ευαισθησία για την επίλυση του προβλήματος.