Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού την Άνδρο

  • Τετάρτη, 9 Αυγούστου, 2017 - 16:19

Την Άνδρο επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου, όπου συνάντησε τον δήμαρχο του νησιού, κ. Θεοδόση Σουσούδη και τοπικούς επιχειρηματίες του Τουρισμού με τους οποίους συνομίλησε για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.  Συνοδευόμενη πάντα από τον Έπαρχο Άνδρου, κ. Δημήτρη Λοτσάρη, επισκέφθηκε την Καΐρειο βιβλιοθήκη, την εικαστική έκθεση στο ίδρυμα Κυδωνιέως, καθώς επίσης την έκθεση στο μουσείο σύγχρονης τέχνης Γουλανδρή όπου φιλοξενούνται έργα του Ν. Εγγονόπουλου!
Η κ. Παπαβασιλείου εγκαινίασε στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο την έκθεση για τα 30 χρόνια ανασκαφής του ΕΚΠΑ στην Παλαιόπολη, την οποία επιμελήθηκε η Αρχαιολόγος κ. Λυδία Παλαιοκρασσά. Στον χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν και παρόν της Άνδρου. Υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει προτεραιότητα στην ανάδειξη του Πολιτισμού όλων των νησιών της.
Αναλυτικότερα, η κ. Παπαβασιλείου δήλωσε: «Η Άνδρος αποκαλείται συχνά ως Όαση του Πολιτισμού και προφανώς όχι άδικα. Είναι το νησί που έχει συνδυαστεί στις συνειδήσεις όλων με υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικά δρώμενα. Η Άνδρος του Πολιτισμού, φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι κορυφαίες εκδηλώσεις, με το Διεθνές Φεστιβάλ να θεωρείται από τις πιο σπουδαιότερες διοργανώσεις στην Ελλάδα. Επιπλέον, σημαντικά μουσεία και ιδρύματα ενισχύουν το πολιτιστικό προφίλ του προορισμού.
Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που έχω την τύχη να εγκαινιάζω σήμερα στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο της Άνδρου μία σπουδαία έκθεση που γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη διεξαγωγή της ανασκαφής του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ στην Παλαιόπολη.
Αυτή η ανασκαφή έχει φέρει στο φως σπουδαία ευρήματα που αναδεικνύουν τον πολιτιστικό πλούτο του νησιού της Άνδρου. Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα την καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας Λυδία Παλαιοκρασσά-Κόπιτσα, η οποία και έχει τη διεύθυνση της ανασκαφής.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει προτεραιότητα  στην ανάδειξη του Πολιτισμού των νησιών μας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε πρόσφατα και ο Περιφερειάρχης μας, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, το Νότιο Αιγαίο θα μπορούσε να ζει αποκλειστικά και μόνο από τον Πολιτισμό. Είναι τόσο μεγάλος ο πολιτιστικός πλούτος των νησιών μας, που μοιάζει σα να μη τον χωράει ο τόπος. Όπως δεν χώρεσε αυτός ο τόπος τον πολιτισμό του όταν πρωτοπαράχθηκε και βγήκε και ταξίδεψε σ’ όλο τον κόσμο.
Η Περιφέρεια με την μικρότερη χρηματοδότηση, έχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα για τον πολιτισμό στην Ελλάδα! Για πρώτη φορά, οι δράσεις της Περιφέρειάς μας κουμπώνουν μεταξύ τους. Ο τουρισμός, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η γαστρονομία παντρεύονται αρμονικά. Αξιοποιούμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και βρισκόμαστε σε μία αναπτυξιακή πορεία, η οποία φέρνει το Νότιο Αιγαίο μπροστά, όπως του αξίζει…
Συγχαρητήρια και πάλι για τη σημαντική αυτή έκθεση. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε σας προσπάθεια».