Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Επίσκεψη του κκ. Δωροθέου Β΄ στον Γ. Χατζημάρκο

  • Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, 2017 - 17:18

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, μεταφέρθηκε από την Ερμούπολη της Σύρου στη Ρόδο για τον εορτασμό του πολιούχου της Κωνσταντίνου Υδραίου, μια εκ των παλαιοτέρων εικόνων του Αγίου που βρίσκεται στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως.

Την ιερή εικόνα συνόδεψε στην Ρόδο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β τον οποίο  σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  υποδέχθηκε στο γραφείο του, μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο καθώς επίσης  και τους  Επισκόπους  Στρατονικείας κ. Στέφανο  και Ολύμπου κ. Κυρίλλο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Χατζημάρκος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την αποδοχή του αιτήματός του να γιορτάσουν μαζί, Ρόδος και Σύρος, τιμώντας την μνήμη του πολιούχου της Ρόδου με τον πιο συμβολικό τρόπο.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σε συνέχεια της επίσκεψης δήλωσε: «Έχουμε την εξαιρετική χαρά να φιλοξενούμε σήμερα και αύριο στη Ρόδο για τον εορτασμό του πολιούχου μας Κωνσταντίνου Υδραίου, μία εκ των παλαιοτέρων ιερών εικόνων του, η οποία μεταφέρθηκε από την Ερμούπολη της Σύρου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο τον Β στο νησί μας. Ο Σεβασμιότατος ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου να γιορτάσουμε μαζί την αυριανή ημέρα, γεγονός που αποδεικνύει πως Ροδίτες και Συριανούς μας χωρίζουν μόνο πολιτικές. Πολιτικές που αφήνουμε πίσω μας όταν εστιάζουμε στην επίλυση των κοινών προβημάτων μας και στο κοινό μέλλον που έχουμε».

Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό σήμερα το βράδυ στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και στην αυριανή Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, οι πιστοί της Ρόδου θα έχουν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν την εικόνα του πολιούχου τους.