Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Σύμβουλοι της ONEX στον Γ. Λεονταρίτη

  • Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, 2018 - 12:59

Συνάντηση με τους Συμβούλους του Ομίλου Onex, κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο και κ. Λάμπρο Φώτο είχε σήμερα νωρίς το πρωί στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας κα Εύη Αριστείδου και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυκλάδων κ. Οδυσσέας Ευθυμίου.

Συζητήθηκε η δυνατότητα ψηφιοποίησης και διαχείρισης του περιεχομένου των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στις οποίες παρατηρείται μεγάλος όγκος αρχείου σε μορφή φυσικού φακέλου, όπως της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, της Διεύθυνσης Μεταφορών, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, αλλά και του αρχείου του Νομαρχιακού και Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επίσης έγινε αναφορά στη δυνατότητα παροχής συστημάτων ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων, κάτι που αποτελεί υποχρέωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση του προγράμματος "έξυπνη πόλη". Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προσφέρει αρκετές λύσεις και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι κύριοι Παπαδόπουλος και Φώτος αναφέρθηκαν σε μια σειρά θεμάτων, στα οποία στοχεύει το εν λόγω πρόγραμμα, όπως στην ενημέρωση για την κίνηση σε επαρχιακούς και δημοτικούς δρόμους και στον κεντρικό φωτισμό αυτών, στα μαγνητικά πεδία και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους και στην παρακολούθηση της στατικότητας των ιστορικών μνημείων και κτιρίων.

Οι Σύμβουλοι της Onex διαπίστωσαν το πολύ ικανοποιητικό σημείο "διασύνδεσης", στο οποίο βρίσκεται η Περιφέρεια, ενώ ο κ. Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Στόχος μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των Διευθύνσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να υπάρξει ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και διαφάνεια στις συναλλαγές. Η γενική διαπίστωση ότι παρότι έχουν δαπανηθεί δισεκατομμύρια ευρώ για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, και αυτή ουδέποτε έχει ολοκληρωθεί, μας προκαλεί θλίψη, και συγχρόνως αιτιολογεί πολλά από τα δεινά της Δημόσιας Διοίκησης, την οποία προσπαθούμε καθημερινά και με κάθε τρόπο να εκσυγχρονίσουμε".