Έπαρχος Άνδρου

Παρέμβαση Λοτσάρη για την ίδρυση νέων ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Κορθίου

  • Πέμπτη, 3 Μαΐου, 2018 - 10:53

Σας ενημερώνουμε ότι ο Επάρχος Άνδρου κ. Δημήτριος Λοτσάρης απέστειλε στους κ.κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και  Χρήστο Μιχαλόπουλο, Διευθυντή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, την  Αριθ.Πρωτ.:1661/55554/4.5.2018 επιστολή για την ενίσχυση του ΕΠΑΛ Κορθίου (παράρτημα ΕΠΑΛ Άνδρου) με δύο επιπλέον ειδικότητες "Υγείας – Πρόνοιας: Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων και Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού". 

Ειδικότερα η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα: "Με το παρόν έγγραφο αιτούμαστε την ενίσχυση του ΕΠΑΛ Κορθίου (παράρτημα ΕΠΑΛ Άνδρου), με δύο ειδικότητες και συγκεκριμένα μία στον τομέα Υγείας – Πρόνοιας: Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων και μία στον τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού. Το εν λόγω αίτημα προκύπτει ύστερα από την επιθυμία των κατοίκων της Άνδρου και δη των μαθητών της περιοχής Κορθίου που επιθυμούν να εγγραφούν στις εν λόγω ειδικότητες αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν λειτουργούν τα αντίστοιχα τμήματα.

Το ΕΠΑΛ Κορθίου (παράρτημα ΕΠΑΛ Άνδρου) συντελεί τα τελευταία χρόνια στην παραμονή νέων παιδιών στην Άνδρο και μάλιστα με την ενίσχυση ειδικοτήτων όπως του Βοηθού Βρεφονηπιοκόμων που δεν υπάρχει στο ΕΠΑΛ Χώρας Άνδρου,  θα συμβάλλει στην εξειδικευμένη εκπαίδευση των νέων και στην παραμονή  των οικογενειών τους στην Άνδρο, οι οποίες σε περίπτωση μη λειτουργίας των εν λόγω τμημάτων θα αναγκαστούν να μετακομίσουν στην Αθήνα.

Μέχρι σήμερα για την κάθε μία από τις ανωτέρω ειδικότερες υπάρχουν περί των 15 μαθητών που επιθυμούν να τις ακολουθήσουν. Ως εκ τούτου ζητάμε την ενίσχυση του ΕΠΑΛ Κορθίου (παράρτημα ΕΠΑΛ Άνδρου) με τις ειδικότητες Υγείας – Πρόνοιας: Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων και Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού. Από μέρους μας, ως Έπαρχος και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος Πέτρου Λ. Μουστάκα που λειτουργεί στην Πίσω Μεριά Κορθίου, σας πληροφορούμε ότι θα στηρίξουμε υλικοτεχνικά και κτιριακά τις όποιες ανάγκες  προκύψουν από την λειτουργία των νέων τμημάτων, παραχωρώντας την χρήση εργαστηρίων καθώς και αίθουσες του  Μουστακείου Κληροδοτήματος στην Πίσω Μεριά. 

Η πληθυσμιακή διαρροή της Άνδρου έχει φτάσει σε σημείο που δεν μας επιτρέπει να μην προσπαθούμε να κρατήσουμε όσους επιθυμούν να παραμείνουν στο νησί μας και να αγωνιστούν για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους και των παιδιών τους.