Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Ο Περιφερειάρχης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου

  • Παρασκευή, 1 Ιουνίου, 2018 - 13:40

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας της Περιφερειακής Αρχής, με τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου, για την στήριξη και την από κοινού προώθηση λύσεων στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη, Στέλιο Μπρίγγο, συμμετείχαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, το απόγευμα της Πέμπτης.

Στην διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, ελήφθη μια ιδιαιτέρως σημαντική απόφαση, που κάνει τον Δήμο Μυκόνου, πρωτοπόρο σε ολόκληρη τη χώρα.

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, εγκρίθηκε η εισήγηση του Δημάρχου, Κωνσταντίνου Κουκά για την παροχή κινήτρων  στους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν στο νησί, συνολικού ύψους 350.000 ευρώ ετησίως. Ο Δήμος Μυκόνου είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που εφαρμόζει το νόμο ενίσχυσης των δημοσίων λειτουργών υπό μορφή επιδόματος.

Η απόφαση αφορά στην αναγκαιότητα παροχής δωρεάν σίτισης και κατάλληλου καταλύματος διαμονής στους δικαιούχους ιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ε.Κ.Α.Β. και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί της Μυκόνου ή την αναγκαιότητα χορήγησης στους ως άνω δικαιούχους εφάπαξ χρηματικού ποσού ως βοήθημα.

Η δυνατότητα παροχής ενίσχυσης δημόσιων λειτουργών που υπηρετούν σε μικρούς νησιωτικούς ή ορεινούς δήμους της χώρας, αποτελεί νόμο του Κράτους, από τον Απρίλιο του 2017, οπότε, μετά από σχετική εισήγηση της σημερινής Δημοτικής Αρχής Μυκόνου, συμπεριελήφθη ειδική διάταξη στο Άρθρο 43 του Πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, περί Παροχής κινήτρων σε εργαζόμενους από Ο.Τ.Α. παραμεθόριων και νησιωτικών περιοχών.

Στην διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, συζητήθηκαν επίσης όλα τα ανοιχτά ζητήματα του νησιού. Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης προέβησαν σε ενημέρωση  για την πορεία των έργων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια, για τα έργα που είναι προγραμματισμένα, ενώ ελήφθησαν αποφάσεις για τις πρωτοβουλίες που η Περιφέρεια άμεσα αναλαμβάνει.

Τα έργα αυτά είναι:

- Η ολοκλήρωση του ηλεκτροφωτισμού στον περιφερειακό και ο προγραμματισμός για το μεγάλο έργο ηλεκτροφωτισμού στον κεντρικό άξονα του νησιού.
- Τα δύο έργα οδοποιίας και πλακόστρωσης των πεζοδρομίων στους περιφερειακούς δρόμους με τα χρονοδιαγράμματά τους.
- Διαγραμμίσεις και σημάνσεις στο επαρχιακό δίκτυο, που υπεβλήθη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 για χρηματοδότηση.
- Η εγκατάσταση νέας μονάδας Αφαλάτωσης για την οποία εξετάζεται από την ΕΥΔ Νοτίου Αιγαίου η σχετική μελέτη που υπέβαλε η ΔΕΥΑ Μυκόνου.
- Η ολοκλήρωση της μελέτης ανάπλασης της περιοχής θεατράκι και γηπέδου λάκκας.