Μπροστά το Νότιο Αιγαίο

Η Καλλιόπη Νικολαΐδου συμπορεύεται με τον Γιώργο Χατζημάρκο

  • Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2019 - 12:13

Την υποψηφιότητα της Καλλιόπης Νικολαΐδου δίπλα στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου – Κάσου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Εκπαιδευτικός και πρώην δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Καρπάθου, η Καλλιόπη Νικολαΐδη, στη δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, αναφέρει τα εξής:

«Ανταποκρινόμενη και με αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, να είμαι υποψήφια στην εκλογική περιφέρεια Καρπάθου και Κάσου.

Με την απόφασή μου αυτή, επανέρχομαι στα πολιτικά δρώμενα, για να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτή τη φορά στο , 2ο βαθμό .

Έχοντας όρεξη για δουλειά , με τη συνέπεια και την ακεραιότητα που με διακρίνει , με σεβασμό και αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα , την Κάρπαθο και για τον τόπο που με σημάδεψε, την Κάσο, σας καλώ, όλοι μαζί, Καρπάθιοι και Κασιώτες , να παλέψουμε για την αντιμετώπιση των κοινών μας προβλημάτων , για την ανάπτυξη και το μέλλον των νησιών μας .

Πάμε μπροστά».

Βιογραφικό

Η Καλλιόπη Νικολαΐδου γεννήθηκε το 1966 στην Κάρπαθο . Γονείς της είναι ο Νικολαΐδης Ιωάννης, εκπαιδευτικός και η Νικολαΐδου Φραγκούλα .

Πήγε σχολείο στην Αρκάσα και αποφοίτησε από το Λύκειο Απερίου .

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης .

Από το 1989 εργάζεται στη Β /θμια εκπαίδευση ως Φιλόλογος στο Λύκειο Απερίου και στο Γυμνάσιο Πηγαδίων .

Το 1991 διορίστηκε στο ηρωικό νησί της Κάσου, όπου γνώρισε και παντρεύτηκε τον Νίκο Μουτσινά, στρατιωτικό της Πολεμικής Αεροπορίας, με τον οποίο απέκτησε το γιό της Γιώργο, φοιτητή της Νομικής Σχολής Αθηνών .

Από το 1995 εργάζεται ως μόνιμη εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Πηγαδίων Καρπάθου.

Συμμετέχει σε πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα, γιατί πιστεύει ότι ο ρόλος του σχολείου είναι να ανοίγει δρόμους στα παιδιά για να πλουτίσουν με διαφορετικούς τρόπους τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Η ενασχόλησή της με τα κοινά αρχίζει με το σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων «Αγία Σοφία Αρκάσας, στον οποίο συμμετείχε ενεργά, στην αρχή ως μέλος και στη συνέχεια ως πρόεδρος για μεγάλο χρονικό διάστημα .

Από το 2003 έως το 2010, ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του Ενιαίου Δήμου Καρπάθου προσέφερε τις υπηρεσίες της ως :

Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας

Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού

Μέλος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καρπάθου

Τα δύο τελευταία χρόνια της θητείας της ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπάθου.

Σήμερα συνεχίζει την εκπαιδευτική της δράση στο Γυμνάσιο Απερίου .

Αγαπημένη της φράση : “Να ζεις με τέτοιον τρόπο , ώστε, όταν τα παιδιά σου σκέφτονται για δικαιοσύνη , φροντίδα και ακεραιότητα, να σκέφτονται εσένα” .