Υποψήφιος με τη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου ο Δ. Γρυπάρης

  • Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2019 - 12:15

Ο Δημήτρης Γρυπάρης από την Σύρο, ενεργός πολίτης με υψηλό αίσθημα ευθύνης και έμπειρο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από σήμερα αποτελεί έναν ακόμα πολύτιμο σύμμαχο στην παράταξή μας, ενισχύοντας την δυναμική μας πορεία προς τις κάλπες. 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός καλωσόρισε στην «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» τον Δημήτρη Γρυπάρη δηλώνοντας τα εξής: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω σήμερα τον Δημήτρη Γρυπάρη στην “Συμμαχία” μας. Η εμπειρία του, οι γνώσεις του και η ανιδιοτελής προσφορά του στον τόπο και στο κοινωνικό σύνολο, από τις θέσεις τις οποίες υπηρέτησε και υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια με ήθος και συνέπεια, είναι πολύτιμα στοιχεία για το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε ως αυριανή περιφερειακή αρχή, για να μετατρέψουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών. Μακριά από λογικές εντυπωσιοθηρίας ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε μέσα από συνεργασία, συνέργεια και διάλογο να αδράξουμε αυτήν την τελευταία ευκαιρία που δίνεται στον τόπο μας για ανάπτυξη και ευημερία. Καλωσόρισες Δημήτρη, καλή επιτυχία!».

Στο πολιτικό του μήνυμα ο Δημήτρης Γρυπάρης αναφέρει: «Φίλες και φίλοι,

στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, δηλώνω “παρών” και έτοιμος να συνεχίσω να προσφέρω στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. 

Με την πολύχρονη εμπειρία μου στα κοινά, με ειλικρίνεια, σοβαρότητα και προσήλωση στο καθήκον, δηλώνω την στήριξή μου στον πρωτεργάτη της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου” κ. Μανώλη Γλυνό και ελπίζω ότι η επόμενη ημέρα των εκλογών θα μας βρει ισχυρά ενωμένους και έτοιμους να δρομολογήσουμε μια νέα ελπιδοφόρα εποχή για τα νησιά μας.

Ο Μανώλης Γλυνός  είναι ο πλέον κατάλληλος να ηγηθεί της Περιφερειακής Αρχής και να συνεργαστεί με τον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης για την ευημερία των νησιών μας. Ο σεβασμός του στους θεσμούς και τους κατοίκους των νησιών αποτελούν τα εχέγγυα ότι ως επικεφαλής, μπορεί να οδηγήσει τα νησιά μας σε καλύτερες μέρες.

Η εμπειρία μου και οι γνώσεις που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια ασχολούμενος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ευαισθησία μου για τους νέους ανθρώπους, η αγάπη μου για τον αθλητισμό και τον Πολιτισμό με παρακινούν ώστε να συνεχίσω τον αγώνα  προσφοράς για τα νησιά μας».

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Γρυπάρης, γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου. Είναι γιος πολύτεκνης οικογένειας, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Σπούδασε στη Σχολή «Δοξιάδη» Κατεύθυνση Δομικών Έργων με εξειδίκευση στην Τοπογραφία. Εργάστηκε στη ΔΕΗ, στην περιοχή Σύρου, στον υποτομέα Μελετών-κατασκευών ως παρατηρητής Τοπογράφος και για αρκετά χρόνια ως μελετητής Δικτύων Διανομής Μέσης και Χαμηλής Τάσης. 

Ενασχόληση με την Αυτοδιοίκηση

⦁ Από το 1982-2010 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμούπολης, όπου από το 1993 έως το 2008 υπηρέτησε τον θεσμό από τη θέση του Αντιδημάρχου.

⦁ Επίσης, τέσσερα χρόνια διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος και μέλος πολλών Επιτροπών όπως Παιδείας, συγκοινωνιών, Δημαρχιακής Επιτροπής, Παιδικών Σταθμών, Πρόνοιας κλπ.  Δημιούργησε τον Δημοτικό Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης, όπου μέσα από αυτόν υλοποιήθηκαν Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού για παιδιά όλων των ηλικιών, για άτομα με ειδικές ικανότητες και για ενήλικες. Διοργανώθηκε μεγάλος αριθμός αθλητικών εκδηλώσεων τοπικού, πανελλήνιου και Διεθνούς εμβέλειας στα αθλήματα αντισφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, κολύμβησης, υδατοσφαίρισης, ιστιοπλοΐας  κ.α. Μεγάλη ήταν η επιτυχία της λειτουργίας της Παιδικής Χορωδίας του ΔΟΝΑ Ερμούπολης, όπου συμμετείχε σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς κατακτώντας 5 πρώτα Πανελλήνια βραβεία.

⦁ Το 1996 διοργάνωσε εκδήλωση στο τότε Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Σύρου Α’ αίθουσα, με την παρουσία του τότε Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ Α. Τζίκα και του Δημοσιογράφου – Ιστορικού αθλητισμού κ Π. Λινάρδου για τα 100 χρόνια των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Το “παρών” έδωσαν μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, όπου κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων δόθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ το όνομα του Δημητρίου Βικέλα στις αθλητικές εγκαταστάσεις ΕΑΚ Σύρου, σημερινό ΑΚΔΕ.

-Επίσης με οργανωτική ευθύνη του, πραγματοποιήθηκαν στη Σύρο εκδηλώσεις για τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας τα έτη 2000 και 2004.

-Σε συνεργασία με τον Οργανισμό ΑΘΗΝΑ 2004 κατάφερε το Αθλητικό Κέντρο «Δημήτριος Βικέλας» του οποίου ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, να χαρακτηριστεί «Ολυμπιακό Προπονητήριο». Έκαναν προετοιμασία 22 ομάδες Εθνικές – Ολυμπιακές ομάδες  στα αθλήματα Κολύμβησης, Συγχρονισμένης Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης, στο καινούριο τότε κολυμβητήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών της Σύρου, που ήταν όνειρο η δημιουργία του για πολλούς Συριανούς και μη. Προπονητήριο επίσης ήταν και η Α’ αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου στο άθλημα της πετοσφαίρισης όπου προετοιμάστηκαν δύο Ολυμπιακές Ομάδες.

⦁ Το 2010 ασχολήθηκε με το Β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέχρι το 2014 ήταν Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού και Αθλητισμού, επί Περιφερειακής Αρχής του Γιάννη Μαχαιρίδη, υλοποιώντας πολλές πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις στη Σύρο και το νομό Κυκλάδων και μέλος της οικονομικής επιτροπής Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Ενασχόληση με τον Αθλητισμό

⦁ Από το 1998 έως και σήμερα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ενώ από το 2012-2016 διετέλεσε και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας αυτής.

 

⦁ Το 2004 αναλαμβάνει έφορος των Εθνικών Ομάδων Υδατοσφαίρισης Εφήβων και Νέων Ανδρών, με πολλές επιτυχίες σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο (χρυσό μετάλλιο το 2017 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στο Βελιγράδι, χρυσό μετάλλιο το 2018 με την ίδια ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μινσκ της Λευκορωσίας και το ίδιο έτος το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του Σομπάτελι της Ουγγαρίας ). Την θέση του εφόρου  Εθνικών Ομάδων κατέχει μέχρι και σήμερα. 

⦁ Διετέλεσε αθλητής (κολύμβησης-υδατοσφαίρισης), προπονητής και μετέπειτα μέλος του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ του Αθλητικού Συλλόγου ΑΙΑΣ Σύρου.

⦁ Έχει διατελέσει για 17 χρόνια διαιτητής ποδ/ρου σε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές κατηγορίες. Το 1997 απέκτησε τον τίτλο του καθηγητή Διαιτησίας.

⦁ Από το 1988 ήταν κριτής στίβου και μέλος του Δ.Σ του συνδέσμου κριτών Ν.Κυκλάδων. Από το 2000 είναι κριτής – χρονομέτρης κλασικής κολύμβησης και ανοιχτής θάλασσας.

⦁ Για την προσφορά του στα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας, έχει τιμηθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, τις Ομοσπονδίες Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Αντισφαίρισης, Κ.Ο.Ε, από το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (L.E.N).

⦁ Τον έχουν τιμήσει  οι Εθνικές Ομοσπονδίες  Υδατοσφαίρισης των χωρών Σερβίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Ρωσίας, Αιγύπτου και Μάλτας, καθώς και πολλά αθλητικά σωματεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Κοινωνικές δραστηριότητες

⦁ Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών Νομού Κυκλάδων (υπηρέτησε την θητεία του ως Έφεδρος Αξ/κός στο Μηχανικό), διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ από το 2014 έως το 2018.

⦁ Μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Συν/χών  Ν.Κυκλάδων κατέχοντας την θέση του Γ.Γραμματέα Υπαλλήλων ΔΕΗ Νομού Κυκλάδων. 

⦁ Είναι εθελοντής αιμοδότης σαράντα χρόνια, και τον Ιανουάριο του 2019 έλαβε τιμητική διάκριση για την προσφορά του από το Σύλλογο Αιμοδοσίας Σύρου.

⦁ Είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπειού  Ν. Σύρου και του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης.