Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

Ο Ραφαήλ Μωραΐτης από την Τήνο υποψήφιος με την παράταξη του Μ. Γλυνού

  • Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2019 - 11:41

Η παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» με χαρά ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητα του Ραφαήλ Μωραΐτη από την Τήνο.
Ο Ραφαήλ Μωραΐτης, ενεργός πολίτης, με όραμα και αγάπη για την Τήνο την οποία υπηρέτησε ως νομαρχιακός σύμβουλος, ως πρόεδρος του επαρχιακού συμβουλίου αλλά και ως έπαρχος, από σήμερα αποτελεί ένα ακόμα ισχυρό μέλος της μεγάλης οικογένειας της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός, καλωσόρισε τον Ραφαήλ Μωραΐτη δηλώνοντας τα εξής: «Η “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” καλωσορίζει σήμερα τον Ραφαήλ Μωραΐτη, έναν άνθρωπο ο οποίος έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του για το νησί του και για τους συμπολίτες του, τους οποίους υπηρέτησε για πολλά χρόνια με ανιδιοτέλεια, με ήθος και με συνέπεια. Από σήμερα η παράταξή μας έχει ακόμα έναν ισχυρό “σύμμαχο” και η Τήνος έναν άξιο εκπρόσωπο. Καλωσόρισες στην “Συμμαχία” Ραφαήλ, καλή επιτυχία!». 
Ο κ. Ραφαήλ Μωραΐτης στο πολιτικό του μήνυμα αναφέρει τα εξής:
«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
Η αγάπη μου για τον τόπο μου, με υποχρέωσε να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνού και να συμμετάσχω στις εκλογές της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, με την παράταξη της οποίας ηγείται «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών».
Γνωρίζετε ασφαλώς τους αγώνες όλων μας, για την ίδρυση και τη λειτουργία του Επαρχείου μας, καθώς και για την προσφορά του στο Νησί μας. Αυτό που σήμερα οι νέοι της Τήνου θεωρούν δεδομένο, πριν λίγα χρόνια αποτέλεσε μια σπουδαία επιτυχία για το νησί, που δεν ήρθε ούτε εύκολα ούτε είχε επαρκή στήριξη στη συνέχεια. Γιατί το ζητούμενο δεν ήταν απλά η ίδρυση ενός νέου θεσμού αλλά και η παροχή υπηρεσιών σημαντικών στους πολίτες, αποφυγή μετακινήσεων, περιορισμός της γραφειοκρατίας, κλπ. Αυτή η προσπάθεια διαρκούς βελτίωσης ήταν ένας άλλος συνεχής αγώνας, στον οποίο είχα την τιμή να πρωτοστατήσω, μαζί με άλλους συναδέλφους μου.
Διαπιστώνω και όχι μόνο εγώ, ότι ο ρόλος και η λειτουργία τού Επαρχείου Τήνου, τα τελευταία χρόνια διαρκώς υποβαθμίζονται. Και μακριά από μένα κάθε μομφή προεκλογικού τύπου. Άλλωστε από την μακρά εμπειρία μου τα προβλήματα κυρίως πήγαζαν, διαχρονικά, από έλλειψη συνεργασίας των κεντρικών διοικήσεων, παρά από την έλλειψη ικανότητας ή ζήλου του τηνιακού πολιτικού προσωπικού…
Στο τέλος του χρόνου κλείνω τον κύκλο μου ως Συμβολαιογράφος  (συνταξιοδοτούμαι). Ευελπιστώ ότι με τη σύμφωνη γνώμη σας, μπορούμε να «ξανακτίσουμε» το Επαρχείο μας. Να το φτάσουμε ξανά όπου το αφήσαμε, ο Αντώνης Μαραγκός, πρώτος Έπαρχος Τήνου και ύστερα εγώ. Και βέβαια οι συνεργάτες μας, επαρχιακοί σύμβουλοι και υπάλληλοι, τους οποίους θυμάμαι και τιμώ πάντα, ειλικρινά και με ανιδιοτέλεια. Μόνος δεν πετυχαίνει κανείς και τίποτα.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης μας Μανώλης Γλυνός όχι απλά συμφωνεί αλλά δεσμεύεται για τα πιο πάνω και θα είναι στο πλευρό μας, αυτό που μένει είναι η έκφραση και της δικής σας σύμφωνης γνώμης.
Μόνο ενωμένοι μπορούμε να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή πορεία τού Νησιού μας, με σταθερά βήματα και αποφασιστικότητα. Την πορεία αυτή της συνεννόησης και της ακούραστης προσφοράς στη γενέθλια γη, πιστεύω ότι την έχουμε αποδείξει, έμπρακτα, χρόνια τώρα. Υπάρχει η δύναμη και το μεράκι για να συνεχιστεί ο αγώνας, υπάρχει και η πολύτιμη εμπειρία.
Ο αγώνας για μια καλύτερη Τήνο, δεν έχει τελειωμό. Κάποτε λέγανε και γράφανε: “Ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο και οι Τηνιακοί την Αθήνα”, τότε που οι μαρμαράδες προπάτορές μας, ομόρφαιναν, δρόμο-δρόμο την πρωτεύουσα, τέλη του 19ου αιώνα. Μπορούμε και πάλι, όλοι μαζί, Επαρχείο, Δήμος, φορείς, συλλογικότητες, πολίτες, να σηκώσουμε ακόμα πιο ψηλά την αγαπημένη μας Τήνο. Να την παραδώσουμε στις μελλοντικές γενιές, πιο δυνατή, πιο ανθρώπινη και κυρίως προστατευμένη από ό,τι απειλεί την μοναδικότητά της.                  
Ραφαήλ Γ. Μωραΐτης   
Υποψήφιος Έπαρχος 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Ραφαήλ Μωραΐτης γεννήθηκε στην Στενή Τήνου στις 14 Οκτώβρη  1949.
Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο στη Στενή και το τότε Γυμνάσιο και Λύκειο στη Χώρα. 
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στην Αθήνα. Από το 1976 είναι Συμβολαιογράφος Τήνου.
Εκλέχτηκε  Νομαρχιακός  Σύμβουλος το 1982 με το παλαιό σύστημα και με το νέο, από το 1994 μέχρι την κατάργηση του θεσμού. 
Διετέλεσε πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου και έπαρχος Τήνου από το 2003 μέχρι και την κατάργηση του θεσμού το 2010.   
Με την ιδιότητα του Νομαρχιακού Συμβούλου συμμετείχε στην Διοίκηση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου για οκτώ  χρόνια, σε διάφορες επιτροπές καθώς και στο ΔΣ της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων. 
Διετέλεσε δυο φορές μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Π.Ι.Ι. Ευαγγελιστρίας Τήνου και, με την ιδιότητά του αυτή, έγινε πρόεδρος της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου «Γιαννούλης Χαλεπάς». Επίσης διετέλεσε μέλος της Δ.Ε του Κ.Υ. Τήνου, πρόεδρος αθλητικού σωματείου, διαφόρων φιλανθρωπικών και πολιτιστικών  σωματείων και  της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΤΗΝΟΥ»
Είναι παντρεμένος με την Φραγκίσκα Ιωάννη Συριανού και έχουν δυο  παιδιά, τον Γιώργο και την Μαρία.
Από το Γραφείο Τύπου