"Θέλω τη Σύρο πραγματική έδρα της Περιφέρειας"

1. Υποψηφιότητα εκ νέου για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, όμως αυτή τη φορά από νέο πολιτικό μετερίζι. Τι υπαγόρευσε αυτή την αλλαγή;

Δεν είχα την απαραίτητη υποστήριξη από την Περιφερειακή Αρχή σχετικά με τους στόχους που είχαμε θέσει από κοινού.

Η επικοινωνία και η συζήτηση για την επίλυση προβλημάτων ήταν καθολικά ανύπαρκτη.

Στον προβληματισμό που εξέφραζα, σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου, ότι θέματα που αφορούν στη Σύρο δεν προωθούνται δεν πήρα ποτέ απάντηση.  Ποτέ δεν ρωτήθηκα τι ανάγκες έχει το νησί μου.

Έβλεπα μία αδιάφορη διοίκηση, που μόνο ελέγχει χωρίς να ξέρει ούτε τα πρόσωπα των στελεχών των υπηρεσιών της, ούτε καν τα κτίρια που τις στέγαζαν.

Εγώ ήθελα η Σύρος να είναι στην πράξη αυτό που φέρει ως τίτλο, να είναι δηλαδή η έδρα της Περιφέρειας και όχι να είναι fotoshop από μακέτες σε προεκλογικά φυλλάδια, που επιβεβαιώνουν την ανυπαρξία δοτών εκπροσώπων της.

Η Σύρος που πρέπει να ξαναβρεί τη φωνή της, να εκπροσωπείται και να υπάρχει στους προγραμματισμούς και στην υλοποίηση έργων.

2. Ποιοί οι λόγοι που σας ώθησαν στην ανεξαρτητοποίηση και ποιά η εμπειρία σας από τη θητεία σας στην Περιφέρεια;

Έμαθα πώς γίνονται οι διαδικασίες στην ΠΝΑι για την προώθηση του Πολιτισμού από την πλευρά των εργαζομένων γιατί «εργαζόμουν» μαζί τους.

Το να τάζεις είναι πολύ εύκολο αλλά για να υλοποιήσεις δράσεις και έργα χρειάζεται να μη μιλάς πολύ και να εργάζεσαι περισσότερο.

Ήθελα να προσφέρω περισσότερο από όσο μου επέτρεπε η πολιτική που επικρατούσε. Δεν ήταν επαρκής ο συντονισμός δυνάμεων. Δε γινόταν βαθιά τομή και ενασχόληση με έκταση και βάθος.

Χρειάζονται ριζικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί η ΠΝΑι (εργονομική στρατηγική) ώστε να μη μένουν αδιάθετα κονδύλια αλλά και να αξιοποιούνται στο έπακρο τα υπάρχοντα.

Διοίκηση με στόχους Διοίκηση με τους συνεργάτες μας. Να πάψει  να λειτουργεί η Περιφέρεια από κυρίους μίας μοναχικής διοίκησης. Να διεκδικείται η στελέχωση των υπηρεσιών, όταν δεν κατατέθηκε έγκαιρα, αλλά άκρως αργοπορημένα το ηλεκτρονικό οργανόγραμμα της Περιφέρειας. Να είναι οι υπηρεσιακοί παράγοντες συμμέτοχοι και συνεργάτες.

3. Ποιά τα θέματα στα οποία θέτετε προτεραιότητα υλοποίησης για τη Σύρο;

Κοινωνική πολιτική: ολοκληρωμένες και όχι αποσπασματικές λύσεις: Ενεργοποίηση δικτύων πιστοποιημένων φορέων, προγραμματισμός δράσεων ενημέρωσης ψυχοκοινωνικών δομών και υγείας

Πολιτιστικός τουρισμός: (συνέχιση του έργου μου) Ανάδειξη και προστασία της κυκλαδίτικης πολιτιστικής κληρονομιάς, επικαιροποίηση της πολιτιστικής ταυτότητας, στρατηγικό σχέδιο πολιτιστικών δράσεων με στόχο την τοπική ανάπτυξη μέσω των δράσεων πολιτισμού πέραν της περιόδου αιχμής. Ενεργοποίηση και δικτύωση των πολιτιστικών φορέων, παραμετροποίηση μιας εξωστρεφούς ανάπτυξης.  Αθλητικός τουρισμός: Υλοποίηση δομών αθλητισμού ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις. Εκκλησιαστικός τουρισμός: αξιοποίηση της συνύπαρξης των δύο δογμάτων

Περιβαλλοντική παιδεία: Δράσης ενημέρωσης. Οικονομική και επικοινωνιακή υποστήριξη φορέων που υλοποιούν έργα επαναχρησιμοποίησης υλικών και ανακύκλωσης. Γνώση και αξιοποίηση περιβαλλοντικής κληρονομιάς με αυστηρούς όρους προστασίας τους.