Η νέα περιφερειακή αντιπολίτευση στο Ν. Αιγαίο τοποθετείται για το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου

Δημιουργική αντιπολίτευση για τα νησιά

  • Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2019 - 06:19
  • /   Eνημέρωση: 29 Μαΐου. 2019 - 16:00

Τις ανάγκες των νησιωτών από θέσεις της περιφερειακής αντιπολίτευσης στο Νότιο Αιγαίο θα υπηρετήσουν οι συνδυασμοί του Μανώλη Γλυνού, του Χαράλαμπου Κόκκινου και του Γιάννη Ντουνιαδάκη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών και τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στην κάλπη της 26ης Μαΐου.

Μετά από το σαφές προβάδισμα και την επικράτηση από την πρώτη Κυριακή του Γιώργου Χατζημάρκου, οι επικεφαλής των συνδυασμών “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”, “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου” και “Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου”, εξέδωσαν ανακοινώσεις για το αποτέλεσμα.

Ακολουθεί αυτούσιο το περιεχόμενό τους.

Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: Στοχεύουμε σε μία διάφανη λειτουργία του θεσμού

Η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου συγχαίρει την Παράταξη Μπροστά το Νότιο Αιγαίο για την εκλογική της νίκη. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος μας κ Μανώλης Γλυνός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ Γιώργο Χατζημάρκο και τον συνεχάρη, υπογραμμίζοντας ότι η επόμενη μέρα των εκλογών βρίσκει όλους τους νησιώτες μαζί αντιμέτωπους απέναντι στα κοινά προβλήματα. Παράλληλα η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου ευχαριστεί τον κάθε έναν από τους Πολίτες της Περιφέρειας μας για τον αγώνα και την στήριξη.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τους υποψηφίους, το επιτελείο και τους εθελοντές ο κ Γλυνός εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή και την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο του, ως επικεφαλής της Παράταξης.

Στην Δημοκρατία, η μόνη οδός επίλυσης πολιτικών διαφορών είναι η εκλογική αναμέτρηση.

Στην Δημοκρατία, αποφασίζουν οι Πολίτες στις κάλπες και όλοι υπακούμε και σεβόμαστε το όποιο αποτέλεσμα. Κυρίως όμως, στην Δημοκρατία η δουλειά όλων και περισσότερο η εύρυθμη λειτουργία των θεσμών, ξεκινάει την επόμενη των εκλογών, από την θέση στην οποία ορίστηκε ο καθένας να υπηρετήσει. Συμπολίτευση & Αντιπολίτευση έχουν υποχρέωση να τιμήσουν την θέση που τους έταξαν οι πολίτες με τη ψήφο τους και να λειτουργήσουν θεσμικά με επίκεντρο το καλό του τόπου.

Η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου δήλωσε προεκλογικά πως θα εργαστεί για την προκοπή του τόπου και αυτός θα είναι ο μοναδικός γνώμονας και μέριμνα. Γι’ αυτό ψηφίσθηκε και αυτό θα υπηρετήσει χωρίς εκπτώσεις ή ισοπεδωτικές προσεγγίσεις. Με συνεργασία, σύμπνοια, συνέργεια στοχεύουμε σε μια ανοιχτή και διάφανη λειτουργία του ανωτάτου βαθμού Αυτοδιοίκησης. Κανένας αγώνας δεν τελειώνει το βράδυ των εκλογών. Αντίθετα, τότε είναι που αρχίζει. Συνεχίζουμε όλοι μαζί την πορεία μας.

Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου: Έντιμη και δημιουργική φωνή διεκδίκησης

Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου από τα βάθη της καρδιάς μου στους νησιώτες που τίμησαν με την ψήφο τους τον ανεξάρτητο περιφερειακό συνδυασμό «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» και μας οδήγησαν σε αξιοπρεπή εκπροσώπηση σε ποσοστό και παρουσία μελών στο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Δεσμευόμαστε ότι δε θα τους απογοητεύσουμε, αλλά θα είμαστε η έντιμη, η δημιουργική και σταθερή φωνή διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων τους και προάσπισης των συμφερόντων τους.

Η «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» δημιουργήθηκε πριν δύο μόλις μήνες από ανθρώπους της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου, κατέθεσε τις προτάσεις, επέδειξε πολιτικό πολιτισμό και αντιμετώπισε με ψυχραιμία τη «βιομηχανία λάσπης» που εκτοξεύθηκε εναντίον της.

Οφείλω επίσης να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους υποψηφίους, στα στελέχη και τους φίλους του συνδυασμού που με εθελοντική παρουσία έδωσαν μαζί μου μια δύσκολη εκλογική μάχη και μείναμε όρθιοι. Όρθιοι θα μείνουμε και θα δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο στην κοινωνία.

Τέλος, θέλω να συγχαρώ για την εκλογή της τη νέα περιφερειακή αρχή, ευχόμενος να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσει σε μια δημιουργική θητεία για τα νησιά μας. Συγχαρητήρια και σε όλους τους αυτοδιοικητικούς, α’ και β’ βαθμού, που εξελέγησαν και ευελπιστώ να έχουν θετική συνεισφορά στην κοινωνία μας.»

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: Μπροστά στον αγώνα για τον λαό των νησιών

Ο κ. Ντουνιαδάκης, δηλώνει τα εξής: Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, απευθύνω θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους ψήφισαν Λαϊκή Συσπείρωση στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, και ειδικά σε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά. Επίσης στέλνω θερμό χαιρετισμό προς όλους όσους συμπορεύτηκαν και συμπαραστάθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο στον αγώνα, για τις εκλογές, όπως και σε όλους και όλες που μας τίμησαν συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Μπροστά μας έχουμε  κρίσιμες τις εθνικές εκλογές. Προχωράμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Καλώ όλους, όσες και όσους μας ψήφισαν στην Περιφέρεια, όσους δίστασαν να κάνουν το βήμα την προηγούμενη Κυριακή, πιεσμένοι από το κλίμα πόλωσης των ψεύτικων διλημμάτων, να προχωρήσουν και πιο αποφασιστικά να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ γιατί αυτό συμφέρει και είναι προς όφελος των νησιωτών και του λαού μας.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης διαβεβαιώνουμε, ότι  θα αγωνιστούμε για τα συμφέροντα του λαού των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων. Εδώ στα νησιά του τουριστικού «θαύματος», που ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος ο μικρός επιχειρηματίας υποφέρει από τους φόρους, τα εξαντλητικά ωράρια, την ακρίβεια κλπ, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα διεκδικήσουμε κατά προτεραιότητα την κάλυψη κρίσιμων λαϊκών αναγκών των νησιών, όπως στην Υγεία, στην Εκπαίδευση, στις υποδομές για την προστασία της ζωής του λαού και της λαϊκής περιουσίας, για την άθληση, τον πολιτισμό, το περιβάλλον.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι το αυτί, το μάτι και η φωνή του λαού στο περιφερειακό συμβούλιο. Γιατί εμείς είμαστε απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, την ΕΕ, που έχουν στόχο την εξυπηρέτηση τους, παρέχοντας ψίχουλα για τον απλό λαό.

Είμαστε σταθερά ταγμένοι με τη διεκδίκηση και την καθημερινή δράση, με τον αγώνα και την αλληλεγγύη για όλα όσα αφορούν τους νησιώτες, για τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ειρήνη.

Ταυτόχρονα θα είμαστε μπροστά στη δράση και στον αγώνα με το λαό των νησιών για να βάλουμε φρένο σε ότι αρνητικό μας ετοιμάζουν και να ανοίξουμε το δρόμο στην ελπιδοφόρα λαϊκή αντεπίθεση!