ONEX, CISCO και ΠΝΑΙ χαρίζουν "άλμα" έξυπνης και πράσινης μετάβασης στο Νοσοκομείο Σύρου

To πρόγραμμα ψηφιοποίησης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε πριν από λίγο στην έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ως το πρώτο σπουδαίο αποτέλεσμα που παρήγαγε και απέδωσε στην κοινωνία, το Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας που λειτουργεί στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναπτύχθηκε, κατόπιν της έναρξης λειτουργίας του Κέντρου, για τη δημιουργία του οποίου έχει συμπλεύσει μία ισχυρή συμμαχία δυνάμεων και συγκεκριμένα η ONEX, η CISCO και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Μέσα από την απόκτηση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, το Βαρδάκειο και Πρώιο θα αποτελέσει τον "πιλότο" αντίστοιχης εξέλιξης για άλλες υγειονομικές δομές σε όλη τη χώρα. Πρέπει να σημειωθεί πως το εν λόγω έργο έγινε μέσω δωρεάς προς το Νοσοκομείο, η οποία ξεπερνά το ποσό των 300.000 ευρώ. 

Τόσο για το έργο που έχει παραχθεί για το Νοσοκομείο ώστε αυτό να λειτουργεί έξυπνα, με ασφάλεια και ως μία πράσινη υγειονομική δομή, όσο όμως και για τη λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος του Ομίλου ONEX, Πάνος Ξενοκώστας, ο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρο, Αντώνης Τσιμπούκης, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροΐλός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης και η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη.

Νωρίτερα, προηγήθηκε συνάντηση όλων των ανωτέρω προσώπων με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Μιχάλη Ζουλουφό στις εγκαταστάσεις του Βαρδάκειου και Πρώιου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την πολύ σημαντική συνεργασία ανάμεσα στον δημόσιο φορέα, δηλαδή την Περιφέρεια N. Αιγαίου και την ιδιωτική πρωτοβουλία, δηλαδή τους κολοσσούς CISCO και ONEX Technologies για την ανάδειξη της Σύρου και κατ΄ επέκταση των νησιών ως μία ισχυρή τεχνολογική πρωτεύουσα θα υπάρξει στην έντυπη έκδοση. 

Τα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας θα πραγματοποιηθούν αύριο στις 9 το πρωί. 

Παρακάτω ακολουθεί η παρουσίαση του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού του Νοσοκομείου Σύρου, η οποία έγινε από το αρμόδιο πρόσωπο της CISCO, Νίκο Λαμπρογιώργο.

 

Σχετικά αρχεία: