Δήμος Σύρου - Ερμούπολης

"Η Σύγκλητος ενήργησε σοφά"

  • Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:21

Άκρως θετικό ήταν το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας της Συγκλήτου, αναφορικά με την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς ολοκληρώθηκε με εννέα (9) ψήφους υπέρ της Σύρου και τέσσερις (4) υπέρ της Σάμου.

Η Σύγκλητος, ενεργώντας «σοφά», όπως άλλωστε θα έπραττε, σύμφωνα με τη δήλωση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Στέφανου Γκρίτζαλη, στη διευρυμένη σύσκεψη, που προηγήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2017 στο Δημαρχείο Σύρου – Ερμούπολης, επέλεξε δικαιωματικά και αυτονόητα για μία ακόμη φορά το νησί μας για την ίδρυση της εν λόγω έδρας.

Κατόπιν τούτου, αναμένουμε τη σχετική απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κων/νου Γαβρόγλου, ο οποίος οφείλει να σεβαστεί και να δεχθεί τη βούληση της Συγκλήτου, με βάση το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου (Ν.4485/2017). Η συγκεκριμένη εξέλιξη, με τη λήψη της σχετικής απόφασης, θα εισάγει το Πανεπιστημιακό Τμήμα, αλλά και εν γένει το παρόν και το μέλλον του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο νησί μας, σε αναπτυξιακή τροχιά.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, οι φορείς και οι σύλλογοι, καθώς και σύσσωμη η τοπική μας κοινωνία, απέδειξε με έργα, πράξεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ότι στηρίζει και θα στηρίζει με κάθε δυνατό και πρόσφορο μέσο τη λειτουργία του Πανεπιστημίου στη Σύρο, αλλά και την περαιτέρω ενδυνάμωσή του.