Ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΚΚΕ Σύρου

"Επιβεβαιώνεται η ανησυχία για πολλαπλή αξιοποίηση της Σύρου από το ΝΑΤΟ"

  • Σάββατο, 17 Μαρτίου, 2018 - 09:07

Ο κατάπλους του πλοίου τύπου catamaran Carson City του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στο νησί μας για 2 ημέρες, αμέσως μετά την επίσκεψη της ναυτικής ακολούθου της Αμερικάνικης Πρεσβείας, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας για πολλαπλή αξιοποίησή του από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, σε συνεργασία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση.
    Τα όποια οικονομικά οφέλη θα είναι ελάχιστα, ενώ οι ζημιές και οι αρνητικές συνέπειες σε περίπτωση που παγιωθεί η χρήση του λιμανιού για την υποδοχή και παραμονή “πολεμόχαρων τουριστών” θα είναι μεγάλες. Τα παράδειγμα της πόλης των Χανίων, που την επισκέπτονται τέτοιου είδους “τουρίστες”, έχει να επιδείξει βιαιοπραγίες, τραμπουκισμούς και ναρκωτικά.
    Είναι καθαρό ότι οι τελευταίες εξελίξεις στο νησί μας, οδηγούν στη μετατροπή της Σύρου σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, με τεράστιους κινδύνους.
    Το πιο σημαντικό είναι ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν αποτελούν εγγυητή της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων σε καμία χώρα και προφανώς δεν θα αποτελέσουν ούτε για τη δική μας. Νωπά είναι ακόμη τα σημάδια της βαρβαρότητας του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια και την πρώην Γιουγκοσλαβία. Αποκαλυπτική είναι τώρα η στάση του “Ποντίου Πιλάτου” που κρατούν απέναντι στην κλιμάκωση των απειλών της ΝΑΤΟϊκής Τουρκίας στο Αιγαίο.
    Η παρουσία τους στην περιοχή μπλέκει τη χώρα μας στο κουβάρι των οξυμμένων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αυξάνει τον κίνδυνο να μπλέξει σε περιπέτειες ο λαός μας, αν δεν κινηθεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, οργανώνοντας την πάλη του ενάντια στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και την εμπλοκή της Ελλάδας, ενάντια στο ίδιο το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Ετικέτες: