Ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητα του συνδυασμού “Η Σύρος που αξίζουμε” στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2019, ο Γιώργος Μαραγκός

“Η υποψηφιότητά μας, πράξη ευθύνης για τη Σύρο”

Συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, χθες το μεσημέρι

Την υποψηφιότητά του και του συνδυασμού “Η Σύρος που αξίζουμε” για τις επόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε επισήμως ο Γιώργος Μαραγκός, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι, από το γραφείο του στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Ο νυν Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης διευκρίνισε εξ αρχής την απόφασή του να ανακοινώσει την υποψηφιότητα από το γραφείο του Δήμου, λέγοντας πως είναι “εν ενεργεία Δήμαρχος”, προκειμένου να αιτιολογήσει τη σχετική κίνηση.

Ο Γιώργος Μαραγκός αφού αναφέρθηκε στο συμβολισμό που είχε η χθεσινή ημερομηνία (16/1), καθώς όπως σημείωσε ακριβώς προ πενταετίας είχε προβεί στην ίδια ανακοίνωση για την τρέχουσα θητεία, προχώρησε σε έναν συνολικό απολογισμό των έργων που “τρέχουν” ή και θα “τρέξουν” σε μέλλοντα χρόνο για τη Σύρο, καταλήγοντας στον ισχυρισμό πως η παράταξή του διεκδικεί “εκλογική επιτυχία για να συνεχίσει το “έργο” της”.

Συνοπτικός υπήρξε σχετικά με το ψηφοδέλτιό του, αφού κατέστησε σαφές πως προσεχώς θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις, ενώ τα πρώτα τριάντα ονόματα όπως σχολίασε, θα γνωστοποιηθούν απόψε αργά το βράδυ.

Απόφαση και πράξη προοπτικής για το νησί”

Προλογικά ο κ. Μαραγκός αναφορικά με την απόφαση να διεκδικήσει για δεύτερη θητεία τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, δήλωσε πως, “Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού, λοιπόν, απέναντι στο νησί και τους δημότες μας, απέναντι στην ιστορία, το παρόν και το μέλλον της Σύρου, απέναντι σε όσα έγιναν σε αυτή τη δημοτική περίοδο, αλλά και σε όσα πρόκειται να γίνουν για την ανάπτυξη και την ευημερία της Σύρου, έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας ανακοινώσουμε την εκ νέου υποψηφιότητα του συνδυασμού «Η ΣΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ» στις επερχόμενες εκλογές”. Σύμφωνα με όσα πρόσθεσε, “Η απόφασή μας αυτή αποτελεί μια πράξη ευθύνης, προοπτικής και ελπίδας για το νησί μας και τους δημότες μας, μια συνειδητή απόφαση που λάβαμε ως δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, προκειμένου να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε ένα τεράστιο έργο που ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί μας, σε όλες τις γεωγραφικές ενότητες και σε σημαντικούς τομείς”.

Παραλάβαμε σχεδιασμό, αλλά ξεμπλοκάραμε και υλοποιήσαμε έργα”

Αφού αναφέρθηκε αναλυτικά σε έργα για κύριες υποδομές της Σύρου, όπως το λιμάνι και το αεροδρόμιο καθώς όμως και σε έργα που αφορούν στο περιβάλλον, τον αθλητισμό και την παιδεία, έκανε μία σύντομη αναφορά στην καρποφόρα προσπάθεια ανάπτυξης του Πολιτισμού, ενώ σύντομα αναφέρθηκε και στην υπόθεση του τουρισμού.

Χωρίς να παραβλέπει δημοσίως να ευχαριστήσει όσους δούλεψαν γι αυτά τα έργα, τόνισε πως, “Όμως, στη Δημόσια Διοίκηση υπάρχει και συνέχεια. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι για ορισμένα από τα έργα αυτά, των οποίων ο σχεδιασμός είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν, παρ’ όλο που είχαν βαλτώσει, κάποιοι έχουν σημαντικό μερίδιο συμβολής και συμμετοχής και τους ευχαριστούμε όλους”.

Αμέσως μετά, αναφερόμενος στην οπτική της πολιτικής του και της παράταξής του, επεσήμανε πως, “Η Δημοτική Αρχή, διαθέτοντας γνώση των διαδικασιών, τεχνοκρατική προσέγγιση και αποφασιστικότητα και επιδιώκοντας στενή συνεργασία με φορείς χρηματοδότησης, κατάφερε να ξεμπλοκάρει μεγάλα αναπτυξιακά έργα, που είχαν βαλτώσει για χρόνια, αλλά και να σχεδιάσει και να υλοποιήσει νέα, εν καιρώ κρίσης, δημιουργώντας στο νησί πολλές θέσεις απασχόλησης”. Σύμφωνα με όσα ο ίδιος υποστήριξε, “Τα έργα αυτά προσεγγίζουν τα 45.000.000 ευρώ, κατά τη διάρκεια τη δημοτικής θητείας, ενώ παράλληλα οι υπηρεσίες μας ωριμάζουν και προετοιμάζουν τη χρηματοδότηση και νέων έργων”.

Ακηδεμόνευτος συνδυασμός που εκπροσωπεί όλο το φάσμα της κοινωνίας”

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Γιώργος Μαραγκός επέστρεψε στην αναφορά για τον συνδυασμό του, λέγοντας κατηγορηματικά πως, ““Η Σύρος που αξίζουμε” αποτελεί έναν ακηδεμόνευτο, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, δημοτικό συνδυασμό, χωρίς γεωγραφικούς ή τοπικιστικούς διαχωρισμούς και χωρίς θρησκευτικούς ή άλλους προσδιορισμούς. Πρεσβεύουμε και προάγουμε την ενότητα, την ομοθυμία και τη συστράτευση προσώπων, πολιτών, επιχειρηματιών, συλλογικοτήτων, φορέων και θεσμών για το κοινό καλό, για το καλό της Σύρου”.

Όπως ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα, “Το όραμά μας είναι η ισόρροπη, βιώσιμη και αειφόρος ανάπτυξη του νησιού μας, με γνώμονα την ιδιαίτερη ταυτότητα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς. Επιδιώκουμε τη δημιουργία συνεργειών μεταξύ όλων των οικονομικών κλάδων και την πραγματοποίηση μεγάλων έργων υποδομής σε στρατηγικούς τομείς. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον ισότιμης και ισόνομης αντιμετώπισης των πολιτών”.

Σχετικά με τον αριθμό των υποψηφίων του, ο ίδιος τόνισε, πως, “Ο δημοτικός συνδυασμός “Η Σύρος που αξίζουμε”, με βάση τον νέο εκλογικό νόμο του «Κλεισθένη», περιλαμβάνει έναν αριθμό της τάξης των 100 ατόμων, υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων και Συμβούλων Κοινοτήτων, που εκπροσωπούν όλο το φάσμα της κοινωνίας και όλες τις γεωγραφικές ενότητες, περιοχές, χωριά και γειτονιές του νησιού μας”.

Ευχόμαστε έναν έντιμο αγώνα”

Προτού ολοκληρώσει την αναφορά του για την υποψηφιότητα, ο Γιώργος Μαραγκός έστειλε τα δικά του μηνύματα για την προεκλογική αντιπαράθεση. “Ευχόμαστε έναν έντιμο αγώνα για όλους τους υποψηφίους. Ευχόμαστε να επικρατήσει η νηφαλιότητα και η ψυχραιμία, ο πολιτικός πολιτισμός και η ευπρέπεια. Να επικρατήσει μια υγιής αντιπαράθεση σε επίπεδο πολιτικών θέσεων, προτάσεων και επιχειρημάτων”. Όπως τόνισε άλλωστε, “Εμπιστευόμαστε τους συμπολίτες μας, τους δημότες της Σύρου, και είμαστε βέβαιοι ότι έχουν την ορθή αξιολογική κρίση, την ωριμότητα και την αντικειμενικότητα να αποφασίσουν με γνώμονα το καλό του νησιού μας για το παρόν και το μέλλον, χωρίς πισωγυρίσματα στο παρελθόν”. Ο ίδιος έκλεισε την ομιλία του, υποστηρίζοντας τέλος πως, “Η Σύρος δικαιούται και αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, το οποίο θα διεκδικήσει και θα επιτύχει”.