Ο Μάριος Ρούσσος υποψήφιος με τους "Ανοιχτούς Ορίζοντες για τη Σύρο"

  • Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2019 - 13:23

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να δημοσιοποιήσω την συμμετοχή μου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο Α’ Βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ήταν μια απόφαση αρκετά δύσκολη, παρά το γεγονός ότι το είχα αποκλείσει αρχικά. Γνωρίζω ότι η απόφαση μου αυτή ίσως αιφνιδιάσει ορισμένους.

Το τελευταίο διάστημα δέχτηκα μια επίθεση φιλίας, πρόσκλησης και πρόκλησης παράλληλα, από αρκετούς υποψήφιους Δημάρχους και τους ευχαριστώ, με τους οποίους αναλύσαμε διεξοδικά προτάσεις  & στοχεύσεις  για το μέλλον της Σύρας.

Θα ήθελα να τους ευχηθώ καλή επιτυχία, καθώς με τους περισσότερους μας δένουν αισθήματα φιλίας και επαγγελματικές σχέσεις.

Μια απόφαση δύσκολη καθώς φίλοι και συγγενείς μετέχουν σε άλλα ψηφοδέλτια. Αυτό θέλω να πιστεύω ότι σημαίνει ότι  μοιραζόμαστε  τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον του τόπου μας , μα συνάμα και την ίδια όρεξη για δουλειά, αφού την επαύριον θα κληθούμε όλοι μαζί να κάνουμε έναν Δήμο που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του μέλλοντος.  Ένα Δήμο για όλους τους Συριανούς και τις Συριανές.

Επέλεξα λοιπόν να συστρατευώ με τον Νίκο Λειβαδάρα και τον συνδυασμό «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο» καθώς στο πρόσωπου του διέκρινα το Ήθος, την Ειλικρίνεια και την Ανθρωπιά.

Στρατεύομαι με έναν Άνθρωπο που δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα. Με τον Νίκο Λειβαδάρα μας συνδέει μια φιλία από τα χρόνια που διετέλεσα μέλος του Δ.Σ του Νοσοκομείου Σύρου.

Η απόφαση μου αυτή εδράζεται εν πολλοίς και στις πολιτικές μου καταβολές. Πολιτεύτηκα πάντα με γνώμονα το Κοινό Συμφέρον και τις Δημοκρατικές Αξίες. Στρατεύομαι λοιπόν με έναν συνδυασμό πλαισιωμένο από προοδευτικούς πολίτες από όλο το φάσμα του Δημοκρατικού Τόξου. Με έναν συνδυασμό ανεξάρτητο χωρίς το παραμικρό ίχνος υπόνοιας κομματικής στήριξης.

Έναν συνδυασμό όπου οι προσωπικές θεμιτές φιλοδοξίες παραγκωνίστηκαν για το καλό του τόπου.

Αποφάσισα να στρατευτώ με έναν συνδυασμό Νίκης και Ανατροπής που θα κρατήσει τα θετικά των προηγουμένων και θα συμβάλλει καθοριστικά σε ένα μέλλον πιο Ελπιδοφόρο για όλους του Συριανούς, χωρίς αποκλεισμούς. Η εμπειρία των παλαιοτέρων, η νεανική ορμή των νεοτέρων και η επιστημοσύνη των υποψηφίων αποτελούν ένα ανθρώπινο αμάλγαμα που δίνουν τα εχέγγυα μιας επιτυχημένης Δημαρχίας υπό την καθοδήγηση του Νίκου Λειβαδάρα.

Σας καλό όλους να ενισχύσετε την προσπάθεια αυτή να γίνεται αρωγοί και κοινωνοί μιας Νέας Αρχής με Ανοιχτούς Ορίζοντες για την Σύρο.

Καλό και Έντιμο Αγώνα μας.

Μάριος Ρούσσος

Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ

Μίνι Βιογραφικό

Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό τίτλο master στην Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων. Διετέλεσα κατά το διάστημα 2013-2016 μέλος του Δ.Σ του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ Α.Ε). Το 2011 διετέλεσα Ειδικός Συνεργάτης του Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ενώ το 2010 ήμουνα Ειδικός Συνεργάτης του Νομάρχη Κυκλάδων. Την περίοδο 2010-2011 διετέλεσα μέλος του Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Εργάστηκα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως Τεχνικός Σύμβουλος στο πρόγραμμα «Θησέας» από το 2008 έως το 2010. Διατηρώ από το 2009 Τεχνική Μελετητική Εταιρεία όπου κατέχω το 70% του μετοχικού κεφαλαίου με πλήθος ιδιωτικών έργων σε όλες τις Κυκλάδες.