Η ανακοίνωση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Η Δημοτική Αρχή για τη συνάντηση με την Έλενα Κουντουρά

  • Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2019 - 16:48

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, στο γραφείο Δημάρχου, μεταξύ της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Θωμαής Μενδρινού και Δομένικου Σαγκινέτου, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρη Κοσμά και του Προϊσταμένου της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κυκλάδων κ. Μιχάλη Παράβαλου.

Η κα Υπουργός εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή της για την αύξηση των τουριστικών δεικτών της χώρας μας κατά την τελευταία 4ετία, τονίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί το εθνικό μας προϊόν που κινητοποιεί και υποστηρίζει την εθνική μας οικονομία. Ιδιαίτερα για το 2019, δεν έκρυψε την αισιοδοξία της, καθώς από τους πρώτους κιόλας μήνες σημειώθηκε 10% αύξηση στις αφίξεις στην Ελλάδα και 53% αύξηση στα έσοδα από τον τουρισμό, σε σχέση με το 2018, και μάλιστα όχι μόνο για τους δημοφιλείς προορισμούς, αλλά και για περιοχές που δε συγκαταλέγονταν στον τουριστικό χάρτη.

Ιδιαίτερα δε για τη Σύρο, η κα Κουντουρά επεσήμανε ότι οι συνολικές αφίξεις (λιμένος και αεροπορικές) αυξήθηκαν κατά 40% την τελευταία 4ετία, γεγονός που επικυρώνει τόσο την πολύ καλή σχέση και συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το Υπουργείο Τουρισμού, όσο και τη σπουδαία συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ο κ. Μαραγκός αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, εστιάζοντας κυρίως στις θεματικές μορφές τουρισμού και συγκεκριμένα στον αθλητικό, καθώς η Σύρος αποτελεί αδιαμφισβήτητα κορυφαίο αθλητικό προορισμό με σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, όπως το AegeanBall Festival, το οποίο μάλιστα έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στην κα Υπουργό, σύμφωνα με τα λεγόμενά της.

Στη συνέχεια της πολύ γόνιμης συζήτησης, η κα Μενδρινού επεσήμανε την εστίαση της Δημοτικής Αρχής στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, παρουσιάζοντας στην κα Κουντουρά τις πλούσιες δράσεις του Τμήματος Πολιτισμού με διάρκεια 12 μήνες τον χρόνο, ενώ συμφωνήθηκε μια από κοινού συνεργασία για την προώθηση του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου στις επαφές του Υπουργείου Τουρισμού στο εξωτερικό.

Ο κ. Κοσμάς, με τη σειρά του, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της νομιμοποίησης της μαρίνας Ερμούπολης, λαμβάνοντας δεσμεύσεις από την πλευρά της κας Κουντουρά για την άμεση προώθηση των ενεργειών της δημοπράτησης και λειτουργίας της.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ συμφωνήθηκε να κατατεθούν προτάσεις από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής προς το Υπουργείο Τουρισμού, για τα θεματικά τουριστικά προϊόντα που μπορούν να αναπτυχθούν, με βάση την ιδιαίτερη ταυτότητα και τα πλεονεκτήματα της Σύρου.