Προσλήψεις 19 ατόμων στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για τις ανάγκες της Καθαριότητας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού

Ολιγόμηνες ενισχύσεις για εποχικές ανάγκες

Έμφαση σε παραλίες, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, Δημ. Βιβλιοθήκη και Κολυμβητήριο

Με προσωπικό που θα απασχοληθεί για διάστημα λίγων μηνών θα καλυφθούν οι έκτακτες κι εποχικές ανάγκες της Σύρου στα πεδία της Καθαριότητας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, την προσεχή καλοκαιρινή σεζόν, καθώς αποφασίστηκε ήδη η πρόσληψη 19 ατόμων.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης είναι υποχρεωμένος σε ετήσια βάση να προγραμματίζει οργανωμένα τον τρόπο με τον οποίο θα αντεπεξέλθει σε μία σειρά ανοικτών θεμάτων, προκειμένου να παρέχει στους δημότες και τους επισκέπτες τις υπηρεσίες που αξίζουν να απολαμβάνουν.

Ήδη, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εγκρίθηκε η πρόσληψη 19 ατόμων, τα οποία θα συνδράμουν στον καθαρισμό των παραλιών, στη διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων και αθλητικών αγώνων, καθώς όμως και στη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με φόντο εκδηλώσεις που φιλοξενεί, όπως τέλος και στη λειτουργία - από 13 Μαΐου - του Κολυμβητηρίου.

Επτά άτομα για αποκομιδή, παραλίες και ναυαγοσωστική κάλυψη στο Κολυμβητήριο

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος σύμφωνα με έγγραφά της, αιτήθηκε την πρόσληψη πέντε ατόμων ΥΕ16 Εργατών Καθαριότητας (Ιούλιος – Αύγουστος) και ενός ενός ατόμου ΔΕ28 Χειριστή Μηχανημάτων ΄Εργου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας (Μάιος - Ιούνιος) . Σύμφωνα με το αιτιολογικό της, “Η πρόσληψή των ανωτέρω κρίνεται επιτακτική, επείγουσα και εποχική λόγω των αυξημένων εποχικών αναγκών για την ανάγκη καθαρισμού των παραλιών, της αύξησης του όγκου των απορριμμάτων λόγω της τουριστικής δραστηριότητας, της ανάγκης καθαρισμού των κοινοχρήστων χώρων που προκύπτει από το μεγάλο αριθμό των επισκεπτών κατά τη θερινή περίοδο καθώς και την ανάγκη καθαριότητας επιπλέον χώρων που προκύπτουν από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και το πρόγραμμα αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου”.

Η Υπηρεσία σημειώνει επίσης, πως και η Διεύθυνση Κοινωνικής Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού με σχετικό έγγραφό της, ζήτησε την πρόσληψη ενός ατόμου ΔΕ Ναυαγοσωστών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας για το χρονικό διάστημα Ιουλίου -Αυγούστου για τις ανάγκες του Τμήματος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού και ειδικότερα για τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, το οποίο θα ξεκινήσει στις 13 Μαΐου 2019”.

Πρέπει να σημειωθεί πως “το κολυμβητήριο λειτουργεί κατά τους θερινούς μήνες καθημερινά και προκαλείται συσσώρευση αθλητικών σωματείων με τμήματα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης” ενώ η χρήση της πισίνας γίνεται και από τα θερινά camp (από τις 08:00 έως τις 22:00). Ως εκ τούτου η πρόσληψη ναυαγοσώστη κρίνεται απαραίτητη.

Απρόσκοπτη διεξαγωγή εκδηλώσεων την καλοκαιρινή σεζόν

Εκτός των ανωτέρω, το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού με έγγραφό του ζήτησε την πρόσληψη επτά ατόμων κλάδου ΥΕ Γενικών Καθηκόντων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης απασχόλησης για το χρονικό διάστημα από Ιούλιο - Αύγουστο και δύο ατόμων κλάδου ΥΕ Γενικών Καθηκόντων για το χρονικό διάστημα από Αύγουστο – Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με την απόφαση, “Η ανάγκη πρόσληψης των ατόμων αυτών κρίνεται επιτακτική, εποχική και επείγουσα εξαιτίας του γεγονότος ότι οι ανάγκες του τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού κατά τους θερινούς μήνες είναι αυξημένες και το υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί να τις καλύψει. Ειδικότερα παρουσιάζονται ανάγκες υποστήριξης και πραγματοποίησης των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2019, το οποίο αποτελείται από πλήθος Φεστιβάλ, θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, εικαστικών εκθέσεων και παράλληλων εκδηλώσεων από τον μήνα Μάιο μέχρι και τον μήνα Σεπτέμβριο με κορύφωση αυτών κατά τους θερινούς μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, αλλά και επιτακτικές ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία και υποστήριξη των μόνιμων εκθέσεων του Δήμου Μάρκου Βαμβακάρη, Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και Ιστορικού Αρχείου Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου, του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης, της ΄Εκθεσης Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης, Δημαρχιακού Μεγάρου, Επαύλης Τσιροπινά και Θεάτρου Απόλλων καθώς και του Ενυδρείου που λειτουργεί ο Δήμος στο Κίνι, προκειμένου οι χώροι αυτοί να είναι ανοικτοί και να λειτουργήσουν κανονικά”.

Επιπρόσθετα, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού ζήτησε την πρόσληψη δύο ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας για τις ανάγκες του Τμήματος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού. Ειδικότερα: α) ενός ατόμου ΥΕ Γενικών Καθηκόντων, για το χρονικό διάστημα Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, διότι οι ανάγκες του Τμήματος αυξάνονται κατά τους θερινούς μήνες και το υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί να τις καλύψει και να αντεπεξέλθει στη ομαλή λειτουργία του τμήματος, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 07:00 έως τις 22:00 και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όπου διεξάγονται αγώνες όλων των κατηγοριών των αθλημάτων που εξυπηρετούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, καθώς ένας υπάλληλος θα απουσιάζει με άδεια ανατροφής τέκνου κι ως εκ τούτου, κρίνεται αναγκαία η πρόσληψη προσωπικού δίμηνης διάρκειας. Τέλος, ζητήθηκε και η πρόσληψη ενός ατόμου ΔΕ Γραφιστικής για το διάστημα Ιούλιος-Αύγουστος για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στην οποία πολλαπλασιάζονται οι θεματικοί κύκλοι δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά, βιβλιοπαρουσιάσεις, εκθέσεις καθώς και του γεγονότος ότι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η επισκεψιμότητα της Βιβλιοθήκης τετραπλασιάζεται και ο αριθμός των δανεισμών είναι πολύ μεγάλος”.

Κάλυψη αδειών

Τέλος, οι προσλήψεις ολοκληρώνονται με ένα ακόμη αίτημα της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής του Δήμου που αφορά στην πρόσληψη υπαλλήλου ΥΕ14 Εργατών Κοιμητηρίου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας. Η πρόσληψή τους κρίνεται απαραίτητη και επιτακτική λόγω του γεγονότος ότι στο Δήμο υπηρετούν μόνο δυο μόνιμοι υπάλληλοι κλάδου ΥΕ14 Εργατών Κοιμητηρίου οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στο Δημοτικό Νεκροταφείο και το δικαίωμα χορήγησης των θεσμοθετημένων αδειών τους προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αναγκαίες εργασίες ταφής, εκταφής, καθαρισμού κλπ του κοιμητηρίου, οι οποίες εργασίες είναι αδύνατον να εκτελούνται από έναν και μόνο υπάλληλο όταν ο άλλος θα βρίσκεται σε άδεια.