Συνάντηση με τους καταλυματίες για το συνδυασμό "Πρώτα η Σύρος"

  • Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2019 - 00:40

Η κατάσταση στο χώρο τoυ τουρισμού  και τα προβλήματα  που υπάρχουν, τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης,  η οποία  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  4 Μαίου 2019  μεταξύ  της   υποψήφιας  δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης  κας  Μαρίας Καζαντζάκη , του προέδρου της  Ενωσης Τουριστικών Καταλυμάτων “ΣΥΡΟΣ”  κ. Αντώνη  Καρατάσου και μελών του ΔΣ.
Ο κ. Καρατάσος  ενημέρωσε για τη δυναμική του  κλάδου στην Σύρο και την καθοριστική συμβολή του τουρισμού στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ανάγκες του κλάδου με κυριότερες τις ελλιπείς ή ανύπαρκτες υποδομές, την τουριστική προβολή  και την ανάγκη για αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος.   
Η υποψήφια Δήμαρχος  από την πλευρά της ανέφερε ότι οι συνέργειες που οφείλει να αναπτύσσει ο Δήμος με επαγγελματικούς φορείς όπως η Ένωση  είναι αυτονόητες. Βασικές προτεραιότητες για τον συνδυασμό “Πρώτα  η Σύρος”  είναι  η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με ποιοτικούς όρους, η ενθάρρυνση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η προώθηση απαραίτητων έργων υποδομής  και η διασύνδεση πρωτογενούς – τριτογενούς τομέα .
Η κ. Καζαντζάκη ευχαρίστησε τα μέλη της Ενωσης και κλείνοντας τόνισε χαρακτηριστικά “Συζητήσαμε για τα αυτονόητα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί, αλλά παραμένουν και διαιωνίζονται. Ο Δήμος   πρέπει να είναι σύμμαχός σας.   Με προγραμματισμό, στόχευση, συνέργειες. Πρώτιστη ευθύνη και προτεραιότητά μας είναι η φροντίδα των υποδομών και του περιβάλλοντός μας. Ο Τουρισμός  αποτελεί σημαντική παραγωγική δραστηριότητα και συμβάλλει αποφασιστικά στα εισοδήματα  και στην απασχόληση των κατοίκων. Πρέπει πλέον να περάσουμε σε πολιτικές εξωστρέφειας.”

Γραφείο Τύπου

Δημοτικού Συνδυασμού
«Πρώτα η Σύρος»