Η Σύρος που αξίζουμε

Συνάντηση με διοίκηση, στελέχη και εργαζομένους του Νεωρίου

  • Τρίτη, 7 Μαΐου, 2019 - 09:48

Συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2019, στους χώρους διοίκησης και εργασίας του ναυπηγείου του νησιού μας από τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γ. Μαραγκό, στελέχη της Δημοτικής Αρχής και υποψηφίους του συνδυασμού, Η Σύρος που Αξίζουμε, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της επιχείρησης, κ. Β. Σαββίδη, του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του Εργοστασιακού Σωματείου, κ.κ. Αντώνη Χατζαντώνη, Μάρκου Ρηγούτσου, στελεχών και εργαζομένων της επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους ο Δήμαρχος και οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν διεξοδικά από τους εκπροσώπους της διοίκησης και τους εργαζομένους για την επιχειρησιακή ικανότητα και το αντικείμενο εργασιών του ναυπηγείου, κατά τη σημερινή κατάσταση ενδιάμεσης λειτουργίας, καθώς και για τις θετικές εξελίξεις οι οποίες έχουν προκύψει σχετικά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταβίβασης του ναυπηγείου στον νέο ιδιοκτήτη, την εταιρία ΟΝΕΧ, σύμφωνα με το φάκελο εξυγίανσης ο οποίος έχει εγκριθεί από το Πρωτοδικείο. 

Οι εκπρόσωποι του ναυπηγείου αναφέρθηκαν εκτενώς και ανέλυσαν το πλάνο μελλοντικής λειτουργίας και ανάπτυξης του ναυπηγείου που περιλαμβάνει τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, καθώς και την δημιουργία εκατοντάδων θέσεων απασχόλησης προκειμένου να λειτουργήσει με τρόπο σύγχρονο, ανταγωνιστικό και βιώσιμο. 

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η νέα σελίδα που γυρίζει το ναυπηγείο πρόκειται να σηματοδοτήσει μια τροχιά ανάπτυξης και ισχυροποίησης του η οποία μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές αναπτυξιακές και επιχειρησιακές συνέργειες τόσο για τη χώρα μας, όσο και για τη Σύρο. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις πρωτοβουλίες τεχνολογικής αναβάθμισης και περιβαλλοντικής συμμόρφωσης που ήδη έχουν αναληφθεί αλλά και πρόκειται να αναληφθούν, μετά από την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, προκειμένου το ναυπηγείο να λειτουργεί με τρόπο σύγχρονο, ανταγωνιστικό και περιβαλλοντικά φιλικό. Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε τόσο στην άμεση καταβολή δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους και των δεδουλευμένων προς τις τοπικές επιχειρήσεις, όσο και  στη δημιουργία των νέων θέσεων εργασίας, εξελίξεις που πρόκειται να συμβάλλουν στην αύξηση της ρευστότητας της τοπικής οικονομίας καθώς και στη δημιουργία πρόσθετου οικονομικού αντικειμένου για το νησί μας. 

Ο Δήμαρχος ξεναγήθηκε στους χώρους της επιχείρησης, στους χώρους δεξαμενισμού, καθώς και στο μηχανουργείο όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι από την πλευρά τους εξέφρασαν την ικανοποίηση και αισιοδοξία τους για την επαναλειτουργία του ναυπηγείου και τις προοπτικές εξέλιξης του.