Η Σύρος που αξίζουμε για το debate

"Ο ευτελισμός της προεκλογικής περιόδου"

  • Τρίτη, 21 Μαΐου, 2019 - 21:44

Η ακύρωση του δημοκρατικού διαλόγου και ο ευτελισμός της προεκλογικής περιόδου, δυστυχώς, αποκτούν νέα διάσταση με τις πρακτικές, τη λιποψυχία και την αδυναμία του επικεφαλής των «Ανοιχτών Οριζόντων για τη Σύρο».

Το πρωτοφανές και συστηματικό «κρυφτούλι» του κ. Λειβαδάρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεν έχει προηγούμενο. Η απροκάλυπτη και αναιτιολόγητη υπεκφυγή του να συμμετάσχει στο προαναγγελθέν debate μεταξύ των επικεφαλής, ουσιαστικά διαψεύδει και αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό και καταλύει κάθε έννοια της δημοκρατικής έκφρασης, πολύ δε περισσότερο, όταν επιφατικά επιμένει να εμφανίζεται ως θιασώτης και υποστηρικτής της συναίνεσης και συνεργασίας του «Κλεισθένη» κατά την μετεκλογική περίοδο. Όταν ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού του στηρίχθηκε στη σύνθεση απόψεων και στη διαβούλευση, οφείλει να δώσει στον κόσμο μια πειστική δικαιολογία για τους λόγους για τους οποίους πεισματικά αρνείται να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους έτερους υποψηφίους Δήμαρχους, ώστε επί τη βάσει στοιχείων, προτάσεων και επιχειρημάτων αλλά και ενός γόνιμου διαλόγου, οι δημότες μας να κατανοήσουν πλήρως το πρόγραμμα, το όραμα και τους στόχους του κάθε συνδυασμού.

Άραγε, όταν δεν έχει το θάρρος και το σθένος να βγει σ’ ένα τραπέζι ανοιχτού διαλόγου με τους άλλους συνυποψηφίους του και να εκπροσωπήσει τον συνδυασμό του υπερασπιζόμενος τις απόψεις του, πώς αύριο θα υπερασπιστεί και θα διεκδικήσει πράγματα, εκπροσωπώντας το νησί του; 

Μήπως ο κ. Λειβαδάρας αγνοεί τα σοβαρά προβλήματα του τόπου; Μήπως στερείται προτάσεων, επιχειρημάτων και λύσεων; Μήπως κάποιοι τον κρύβουν επιμελώς και πεισματικά για να μην εκτεθεί; Μήπως εξυπηρετούν κι επιδιώκουν άλλες σκοπιμότητες;

Κύριε Λειβαδάρα, για τρίτη φορά σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να θέσετε τους δικούς σας όρους και να είστε σίγουρος ότι θα τους αποδεχθούμε. Ελάτε επιτέλους σε έναν ανοικτό διάλογο, να μας πείτε ποιο είναι το όραμά σας για την επόμενη τετραετία. 

Εμείς, έχουμε τη δύναμη των επιχειρημάτων μας, η οποία αρκεί. Ας συγκρίνουμε, λοιπόν, τη δύναμη των προτάσεων του προγράμματός μας, όχι μόνο για την «επόμενη μέρα»  της Σύρου, όπως εσείς διατείνεστε, αλλά για το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενεών.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, δικαιώνεται απόλυτα ο αλησμόνητος αφορισμός του Γεωργίου Παπανδρέου: «Ο Γρίβας εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεξευτελίσθη εμφανιζόμενος»!