Ανεξάρτητη υποψηφιότητα Ηρακλή Κάιλα για την Τοπική Κοινότητα Χρούσσων

  • Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2019 - 15:31

Είμαι Συριανός πολίτης και Αρχιτέκτων Τοπίου. Επέστρεψα από τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο εξωτερικό με ανανεωμένες γνώσεις σε θέματα σύγχρονου αστικού σχεδιασμού παγκόσμιας κλίμακας και έχω όρεξη και θέληση να συμβάλλω στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μου μέσω απαραίτητων δράσεων.

Από το 2013 που ασχολούμαι με τα κοινά, ποτέ δεν αφέθηκα να επηρεαστώ από μικροσυμφέροντα και αναχρονιστικές νοοτροπίες που υποβαθμίζουν τον τόπο μας επί χρόνια.

Η δική μου προτεραιότητα είναι το κοινό καλό.

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό και ολοκληρωμένο έργο για τα Χρούσσα, έναν εξοχικό οικισμό με μεγάλη αρχιτεκτονική κληρονομιά και πλούσια περιβαλλοντική αξία. Για τον οικισμό, καμία δημοτική αρχή δεν έχει πλάνο και δεν επενδύει για ψηφοθηρικούς λόγους, καθώς ο οικισμός αποτελείται μόνο από 250 κατοίκους και έχει χαμηλή επισκεψιμότητα.

Τα Χρούσσα έχουν την δυνατότητα να αναδειχθούν στο σημαντικότερο κέντρο υπαίθριας αναψυχής της Σύρου. Να αποτελέσουν πρότυπο για τις υπόλοιπες κοινότητες στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης και του περιβαλλοντικού τουρισμού, μέσω σύγχρονου αστικού σχεδιασμού και ευρωπαϊκών προτύπων. Μία πράσινη καρδιά στο κέντρο της Σύρου, επισκέψιμη και φιλική προς τα ΑΜΕΑ και όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Σε αυτές τις εκλογές, βάσει νέου νόμου (Κλεισθένης) η κοινότητα των Χρουσσών αποκτά αυτονομία. Ψηφίζουμε σε διαφορετική κάλπη για τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και σε διαφορετική για τον πρόεδρο Κοινότητάς μας.

Θέτω την υποψηφιότητα μου ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την κοινότητα των Χρουσσών, χωρίς να ακολουθώ καμία κομματική και παραταξιακή γραμμή. Είμαι έτοιμος να παλέψω για τα αυτονόητα χωρίς δεσμά κι εκπτώσεις, σε συνεργασία με κάθε συλλογικό φορέα της Σύρου.

Αν όλοι θεωρήσουμε ως λίθο τον κάθε τόπο που ζούμε λαξεύοντας τον με ουσιαστικά έργα και χωρίς προχειρότητες, τότε το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι ένα οικοδόμημα μιας καλύτερης Ελλάδας.

Ηρακλής Κάιλας
Ετών 27
Αρχιτέκτων Τοπίου BSc | MA