Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα: Για μια προσβάσιμη, σύγχρονη, φιλική πόλη

  • Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, 2019 - 15:11

Στις 29 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στη Σύρο με επιτυχία η Ημερίδα, με θέμα: “ΒΙΩΣΙΜΗ  ΑΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ : Για μια προσβάσιμη, σύγχρονη, φιλική πόλη”. Η ημερίδα οργανώθηκε στο πλαίσιο της πράξης ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, όπου ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης είναι εταίρος.

Στόχος της Ημερίδας ήταν να παρουσιαστεί το έργο που έχει εκτελεστεί στο πλαίσιο των παραδοτέων της πράξης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης αλλά και μέσω του διαλόγου μεταξύ των συμμετεχόντων, να διερευνηθεί η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της πράξης και να  αποτυπωθούν προτάσεις και ιδέες για τον μετασχηματισμό της πόλης μας σε μια προσβάσιμη, σύγχρονη και φιλική πόλη

Στην εκδήλωση συμμετείχαν  εκπρόσωποι  από το Δήμο Σύρου- Ερμούπολης και εκπρόσωπος της εταιρείας  AMCO A.E. η οποία εγκατέστησε τον εξοπλισμό.  Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής παρέστη και χαιρέτησε την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος  κ.Μηνάς  Αληφραγκής.

Εκ μέρους του Δήμου, ο υπεύθυνος της πράξης,  παρουσίασε το έργο το οποίο έχει  ήδη υλοποιηθεί και τους στόχους που έχει θέσει ο Δήμος.

Εκπρόσωπος της εταιρείας AMCO A.E. παρουσίασε τις δυνατότητες του εξοπλισμού και τους τρόπους ενημέρωσης των επιβατών.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους στο πλαίσιο του γενικότερου προβληματισμού για μέτρα και δράσεις οι οποίες θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης σε σχέση με την βιώσιμη κινητικότητα.

Ετικέτες: