Επίσημη παρουσίαση των 94 υποψήφιων συμβούλων του συνδυασμού “Αναγέννησί μας”, από τον υποψήφιο δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξη Αθανασίου

“Η ιστορία της Σύρου αξίζει ενότητα και σεβασμό”

Την πεποίθησή του πως “με ενότητα και συνεργασία” όλων των δυνάμεων του τόπου, μπορεί να υπάρξει “ουσιαστική προοπτική ανάπτυξης για τη Σύρο”, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης και επικεφαλής του συνδυασμού “Αναγέννησί μας”, Αλέξης Αθανασίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την επίσημη παρουσίαση των 94 υποψήφιων συμβούλων, που συμπορεύονται μαζί του, στον “δρόμο” για την κάλπη του Οκτωβρίου.

Το απόγευμα της Τετάρτης, στο ξενοδοχείο “Ερμής”, πλαισιωμένος από τα μέλη, αλλά και φίλους του συνδυασμού του, ο κ. Αθανασίου απευθύνθηκε προς όλη τη συριανή κοινωνία, τονίζοντας την ανάγκη να στηρίξει το συνδυασμό “Αναγέννησί μας”, προκειμένου ο τόπος, μετεκλογικά να έχει μία Δημοτική Αρχή που θα διοικεί με “πυξίδα” της, “το σεβασμό και την ενότητα που αξίζει στο νησί και στην ιστορία της Σύρου”.

Σε αυτό το πλαίσιο, έστειλε το δικό του μήνυμα αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα που προκλήθηκαν με φόντο τη μαρίνα των Λαζαρέττων, ξεκαθαρίζοντας αρχικά πως η “συνετή στάση του συνδυασμού ως σήμερα, δεν σημαίνει εξάρτηση οποιασδήποτε μορφής”. Ταυτόχρονα δε, σημείωσε πως, ο ίδιος θα μιλήσει για το θέμα στον κατάλληλο χρόνο, καθώς όπως υποστήριξε, αυτό που προέχει σήμερα, είναι να βαδίσουν οι δημότες στην κάλπη χωρίς διχόνοια και πόλωση.

Σημειώνεται πως το κλίμα στην εκδήλωση υπήρξε ιδιαιτέρως θετικό, ενώ ο κ. Αθανασίου καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους και τους φίλους του συνδυασμού του.

 

Επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού "Αναγεννησί μας", από τον υποψήφιο δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης, Αλέξη Αθανασίου

Δημοσιεύτηκε από Κοινή Γνώμη στις Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2023

 

Ποιοτικές υποψηφιότητες και υπερκομματική ομάδα”

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε πρωτίστως πως, “σήμερα είναι ημέρα χαράς”, διότι όπως εξήγησε, “σήμερα κάνουμε την επίσημη παρουσίαση των εκλεκτών μας υποψηφίων, σε μία γιορτή ενότητας, προόδου και επισφράγισης μιας δυναμικής ανανέωσης της συμφωνίας νίκης όλων των δημοτών”.

Μιλώντας για το ψηφοδέλτιό του, υπογράμμισε πως, πρόκειται για “ποιοτικές υποψηφιότητες από τις Δημοτικές Ενότητες Ερμουπόλεως, Άνω Σύρου και Ποσειδωνίας καθώς και από τις εννέα Κοινότητες του νησιού μας”.

Η ομάδα μας είναι δυναμική, αποφασισμένη και υπερκομματική. Μία ομάδα που υποδέχτηκε και καλωσόρισε ανθρώπους από κάθε άκρη και σημείο της Σύρου μας”, επεσήμανε ο κ. Αθανασίου, για την οποία πρόσθεσε πως, “εμπλουτίστηκε και ανανεώθηκε πολύ, συνδυάζοντας εμπειρία και νεανική ορμή, διαφορετικές γενιές, ποικίλα ενδιαφέροντα και ευρύτητα πολιτικών απόψεων”.

Τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους υποψηφίους του, ξεκαθάρισε πως, “μεγάλος κοινός παρονομαστής είναι η απεριόριστη αγάπη όλων για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του”.

Ως εκ τούτου, συμπλήρωσε πως, “νιώθω την ανάγκη λοιπόν, αλλά και την ηθική επιθυμία και υποχρέωση, να ευχαριστήσω εγκάρδια όλες και όλους τις υποψήφιες και τους υποψήφιους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους, όπως επίσης και όλους τους φίλους, τις φίλες, τους υποστηρικτές και τους συνεργάτες μας, που ως πολύτιμοι συνοδοιπόροι στέκονται δίπλα μας”. Σε αισιόδοξο τόνο μάλιστα, ανέφερε πως, “εύχομαι ολόψυχα και πιστεύω πραγματικά με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, ότι θα είμαστε μαζί όχι μόνο προεκλογικά, αλλά και —πρώτα ο Θεός— μετεκλογικά”.

 

Δεν υπάρχει χώρος για έπαρση και τοξικότητα”

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα ενότητας, απευθυνόμενος προς όλους τους δημότες, ξεκαθάρισε πως, “η δύναμη της πόλης και του νησιού μας, είναι η δύναμη και οι αξίες των ανθρώπων μας. Είμαστε όλοι εμείς, μαζί”. Υποστήριξε ακόμη πως βάσει των παραπάνω, “η συριανή κοινωνία μας και η ιστορία του νησιού μας, αξίζουν το βαθύ και απεριόριστο σεβασμό μας. Σε αυτή την κοινωνία, δεν υπάρχει χώρος για αιφνιδιασμούς! Δεν υπάρχει χώρος για έπαρση! Όπως επίσης δεν υπάρχει χώρος για αμετροέπεια, τοξικότητα και προσωπικές επιδιώξεις και κανένας μας απολύτως δεν θα πρέπει να εξαιρεί τον εαυτό του από το σεβασμό προς αυτή την ηθική και ιερή - επιτρέψτε μου να τη χαρακτηρίσω – υποχρέωση”.

Ο κ. Αθανασίου επεσήμανε δε, πως την επομένη των εκλογών, “μαζί θα πρέπει να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε για όλα τα θέματα και τα προβλήματα, του τόπου και των ανθρώπων μας, όπως μαζί θα πρέπει να συνεργαστούμε και για όλες τις ευκαιρίες που θα πρέπει να αξιοποιήσουμε και για τις προοπτικές που θα πρέπει να δημιουργήσουμε”. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, “τα λεκτικά βεγγαλικά, οι εντάσεις και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρεπούς συμπεριφοράς και του πολιτικού πολιτισμού δεν έχουν και δεν θα έχουν απολύτως καμία θέση στη δική μας στάση, κουλτούρα και συμπεριφορά”.

Αντιθέτως, απέναντι σε τέτοιες λογικές, δεσμεύτηκε προς όλους τους δημότες, για “συναίνεση και διάλογο από εμάς και ασφαλώς πρωτίστως και από εμένα προσωπικά, στην περίπτωση που με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη και εκλογική σας επιλογή”.

Ηθική ταύτιση με Ν. Λειβαδάρα” για την υπόθεση της μαρίνας

Ο κ. Αθανασίου θέλησε να τοποθετηθεί λακωνικά και για τη στάση του αναφορικά με τα πρόσφατα γεγονότα με φόντο τη μαρίνα Λαζαρέττων, ξεκαθαρίζοντας τα εξής: “Ας μην εκλαμβάνεται λοιπόν ως αδυναμία ή ακόμη χειρότερα ενδεχομένως και ως εξάρτηση οποιασδήποτε μορφής, η επιλογή μας να απαντάμε με σύνεση, με υπευθυνότητα και με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, την ώρα που πρέπει, όπως πρέπει και σε όποιον πρέπει, για το κάθε ζήτημα”. Συμπλήρωσε μάλιστα πως, “εμείς δεν μπορούμε να διανοηθούμε - ούτε έστω και για μια φευγαλέα στιγμή - να προτρέψουμε ή και να μετατρέψουμε, τον τόπο που γεννηθήκαμε και αγαπάμε, σε αρένα για ανούσιες μονομαχίες.

Ούτε να διχάζουμε την κοινωνία και να αναστατώνουμε τους συμπολίτες μας αιφνιδιαστικά. Αρκετά προβλήματα και εξαιρετικά σοβαρές δυσκολίες υπάρχουν γύρω μας, σε παγκόσμια και σε εθνική κλίμακα αλλά και σε τοπική, σε τόσες γειτονιές του νησιού μας”.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος θέλησε δημοσίως να τονίσει πως ταυτίζεται με τη στάση του νυν δημάρχου, Νίκου Λειβαδάρα σχετικά με τη διαχείριση του θέματος. “Γι’ αυτό και στο σημείο αυτό, θα μου επιτρέψετε καθώς θα ήθελα να εκφράσω την ηθική μου ταύτιση και να εξάρω δημοσίως τη συνετή και προπάντων ενωτική στάση του Δημάρχου του νησιού μας, κ. Νίκου Λειβαδάρα, ο οποίος αξιολογώντας τη χρονική στιγμή, τη γενικότερη συγκυρία, συγκεκριμένες εξελίξεις και επικαιροποιημένα νομικά αλλά και άλλα δεδομένα, επέλεξε να είναι ένας δήμαρχος ενωτικός και όχι πολωτικός, σε ένα ζήτημα που πολύ πρόσφατα απασχόλησε έντονα έως και δίχασε σε κάποιο βαθμό την κοινωνία του νησιού μας”.

Βεβαίως, ο Αλέξης Αθανασίου δεν παρέλειψε να αναφέρει πως, αυτό είναι “ένα ζήτημα στο οποίο θα επανέλθουμε εκ νέου πολύ σύντομα, προς αποκατάσταση της μιας και μοναδικής αλήθειας”.

Κοινωνία ενεργών πολιτών

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, επεσήμανε πως οι κάτοικοι της Σύρου αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον, καλώντας τους να στηρίξουν γι αυτή την προοπτική το συνδυασμό “Αναγέννησί μας”, που όπως περιέγραψε, αντιπροσωπεύει συνολικά τη “φυσιογνωμία” του νησιού. “Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι μας, εκπροσωπούν την πολυεπίπεδη κοινωνική διαστρωμάτωση του τόπου μας και η πολυσυλλεκτικότητά του ψηφοδελτίου εμπεριέχει και αγκαλιάζει τις πολλές και διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες, καθώς μεταξύ άλλων τα μέλη μας είναι, επιστήμονες, επιχειρηματίες, φοιτητές, αθλητές, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι”.

Συμπλήρωσε τέλος πως, “όλες και όλοι τους είναι άνθρωποι με ικανότητες, ταλέντα, δεξιότητες και ενσυναίσθηση, που εκφράζουν μια κοινωνία ενεργών πολιτών και είναι πρόθυμοι να την υπηρετήσουν και να εργαστούν με ανιδιοτέλεια και αγάπη για να πάμε το νησί και το Δήμο μας ακόμη πιο μπροστά”.