Συνεχείς τηλεδιασκέψεις του Αλέξη Αθανασίου με φορείς του Υπουργείου Αθλητισμού

Σύρος: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την εβδομάδα Ολυμπιακής Παιδείας

  • Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:37

Σάρκα και οστά άρχισε να παίρνει πλέον η εβδομάδα Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας & Αξιών «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ, Σύρος 6-12 Απριλίου 2024».

Οι δυο πρώτες οργανωτικές τηλεδιασκέψεις για την επικείμενη λαμπρή διοργάνωση στη Σύρο, που θα υλοποιήσει ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης σε συνδιοργάνωση με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 20 και την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 με μεγάλη επιτυχία.

Στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης συμμετείχε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολής, Αλέξης Αθανασίου και οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού, Τουρισμού και Καθημερινότητας, Θωμαή Μενδρινού, Χρηστιάννα Πάπιτση και Γιάννης Μαραγκός, καθώς και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι για τα θέματα του Αθλητισμού και της Παιδείας, Δομένικος Σαγκινέτος και Ιωσήφ Ρούσσος.

Από το Υπουργείο συμμετείχαν οι συνεργάτες του υπουργού Αθλητισμού, Δημήτρης Κοντός, Μάκης Τσιγώνιας, Ρούλα Στεφανάκη, Μαρία Πολύζου, Δέσποινα Ραγκούση, Αντώνης Κιρίκος, Αντωνία Απέργη, Μαρία Παγανέλη, Μαρία Γλυμακοπούλου, Δημήτρης Κερερές και Ιλεάνα Κλοκώνη, η οποία ήταν η επικεφαλής, συντονίζοντας με αποτελεσματικότητα  τη σύσκεψη.

Την Πέμπτη ακολούθησε η δεύτερη τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση  και προέδρους - εκπροσώπους από σχεδόν όλα τα αθλητικά σωματεία της Σύρου. Αντικείμενο ήταν η οργάνωση των αθλητικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα του Απριλίου.

«Ο Αθλητισμός ενώνει, γεγονός που αποδείχτηκε αυτή την εβδομάδα στη Σύρο. Όλοι ενωμένοι, αθλητικά σωματεία, Δημοτική Αρχή και Υπουργείο, ξεκίνησαν να εργάζονται  με πυρετώδεις ρυθμούς και ενθουσιασμό για αυτή τη μοναδική δράση που φιλοδοξούμε να καταστεί θεσμός. Η καρδιά της ιστορίας του Ολυμπισμού σύντομα θα χτυπήσει από τη Σύρο προς όλο τον κόσμο, τιμώντας τον Συριανό Δημήτριο Βικέλα που μαζί με τον Γάλλο Πιερ Ντε Κουμπερτέν αναβίωσαν τον θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων», τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή.