Παρουσιάσεις τμημάτων του Κέντρου Χορού «Ακροποδητί»

Στεναδάκια… στον ήλιο

Από το Νότιο Μπρόνξ της Νέας Υόρκης μέχρι τις ηλιόλουστες παραλίες της χώρας μας, ταξίδεψαν το κοινό της Σύρου μικροί και μεγάλοι χορευτές του Κέντρου Χορού Σύγχρονης Έκφρασης και Δημιουργίας «Ακροποδητί».

Με το «Στεναδάκι με σακάκι» από τα δύο τμήματα του hip-hop, καθώς με και τα «Κορίτσια στον ήλιο» από το τμήμα της Jazz, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Πλατεία Μιαούλη οι παρουσιάσεις των μαθητών του Κέντρου με γενικό θέμα τις «Κυκλάδες».

Τον «επίλογο» της φετινής χορευτικής χρονιάς έγραψαν 19 μικροί χιπ-χοπάδες που ξεσήκωσαν συγγενείς, γνωστούς και φίλους με τις μοναδικές φιγούρες τους και τα εντυπωσιακά «περπατήματά τους στο φεγγάρι», όπως τα γνωρίσαμε από τον θρύλο της pop Μάικλ Τζάκσον κι όπως τους τα δίδαξε ο δάσκαλός τους Σταμάτης Μπενέτας.

Αμέσως μετά, τη θέση τους στα σκαλιά του επιβλητικού Δημαρχιακού Μεγάρου έλαβαν 11 μαθήτριες του τμήματος τζαζ με υπεύθυνη την Αγγελική Σιγούρου. Η ομάδα παρουσίασε χορογραφίες, εμπνευσμένες από τον παλαιό ελληνικό κινηματογράφο, σκορπίζοντας χρώμα και φως στην καλοκαιρινή Ερμούπολη.

«Αυτά τα δύο τμήματα ήταν τα μοναδικά που παρουσίασαν τη δουλειά τους εκτός του Κέντρου, καθώς ο εξωτερικός χώρος που επιλέχτηκε ταίριαζε πολύ με το θέμα τους», σημείωσε στην «Κοινή Γνώμη» η κ. Σιγούρου, εξηγώντας πως από τη μια το hip-hop αποτελεί χορό του δρόμου και από την άλλη, η πλειοψηφία των χορογραφιών στις ελληνικές ταινίες που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε, ήταν μαγνητοσκοπημένες στους δρόμους.

Τέλος, η ίδια εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έκβαση της φετινής σεζόν, που πέρα από το Βραβείο «Κάρολος Κουν» για την παράσταση «Μέδουσα», έφερε στους «ακροποδητί» και νέα πρόσωπα τόσο στο διδακτικό και μαθητικό δυναμικό του Κέντρου, με όρεξη για δημιουργία και πολλές εκπλήξεις.