"Evil Unicorns" στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί

  • Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2019 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 13 Μαρ. 2019 - 7:45

Το ντουέτο kóka&panú ιδρύθηκε το 2018 από την Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου και τον Παναγιώτη Μανουηλίδη. Το πρώτο τους έργο ‘In Case of Loss’, έκανε την πρεμιέρα του στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Το ‘Evil Unicorns*’ είναι η δεύτερη δημιουργία τους, ένα τρίο σε συνεργασία με τον Τάσο Καραχάλιο, που θα κάνει πρεμιέρα τον Μάιο 2019 στο Arc for Dance Festival στην Αθήνα.

Η Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου έχει συνεργαστεί με τους Akram Khan, Wim Vandekeybus & Ultima Vez, Roberto Olivan, Rootlessroot, Jukstapoz.  Οι προσωπικές της χορογραφικές αναζητήσεις αρχίζουν το 2012. 
Ο μουσικός- συνθέτης Panú ζει στην Αθήνα και γράφει μουσική. Έχει συνεργαστεί ως συνθέτης και μουσικός με το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Münchner Kammerspiele, τους Rootlessroot, το Baumstrasse κ.α. 
Ο Τάσος Καραχάλιος έχει συνεργαστεί με τους Μιχαήλ Μαρμαρινό, Δημήτρη Καραντζά, Κωνσταντίνο Ρήγο (χοροθέτρο Οκτάνα), Γιάννη Σκουρλέτη, Αγγελική Στελλάτου, Jan Fabre,  Δημήτρη Παπαϊωάννου,  Αποστολία  Παπαδαμάκη (Quasistellar), Αντώνη  Φωνιαδάκη, Ayelen Parolines, Πέρσα Σταματοπούλου κ.α.

Το καλλιτεχνικό residency στο Κέντρο Χορού & Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί είναι οι δύο πρώτες εβδομάδες της δημιουργίας του έργου. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των υλικών που προέκυψαν από την πρώτη αυτή περίοδο προβών.

13 Μαρτίου 2019
Τετάρτη στις 22:30 
Είσοδος Ελεύθερη