Εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης των Syros Open Art Studios με θέμα «Τα τέσσερα στοιχεία»

Η Φύση εμπνέει, οι καλλιτέχνες μεγαλουργούν

  • Τετάρτη, 8 Αυγούστου, 2018 - 06:16

Ο Αέρας, η Γη, η Φωτιά και το Νερό συνυπάρχουν στη νέα ομαδική έκθεση των Syros Open Art Studios, που φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη», στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2018».

Τα τέσσερα στοιχεία της Φύσης έχουν αποτελέσει μέσα στους αιώνες, από την εποχή των προ-σωκρατικών φιλοσόφων έως την Αναγέννηση και τις μέρες μας, πηγή θεωρητικών αναζητήσεων, έμπνευσης και δημιουργίας, για φιλοσόφους, επιστήμονες, ποιητές, καλλιτέχνες.

Τα μέλη της ομάδας Syros Open Art Studios εμπνεύστηκαν από αυτά και δημιούργησαν πρωτότυπα έργα, τα οποία εκτίθενται παράλληλα και σε καταστήματα και χώρους αναψυχής στην Ερμούπολη έως τις 31 Αυγούστου 2018.

Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μεταξύ άλλων, έργα ζωγραφικής με λάδι, μικτής τεχνικής, κολλάζ με ρούχα και ξύλο, ζωγραφικά ποιήματα σε χαρτί, ζωγραφική σε tablet, φωτογραφία ψηφιακή, σχέδια με πενάκι, ρούχα και καπέλα κατασκευασμένα με υλικά από τη φύση, κολλάζ από αποξηραμένα φυτά, γλυπτά και φωτογραφία.

Ομάδα που συνεχώς μεγαλώνει

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος 27 δημιουργοί, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ομάδα των Syros Open Art Studios διαρκώς μεγαλώνει. Οι καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τα έργα τους είναι οι: Carol Parker, Gorgos Terzis, Michelle Balcon, Paulina kar, Yolanda Ziaka, Konstantinos Katagas, Elli Griva,Oursula Tokya, Streitfeld, Rachel Gozlan, Fotini Manousaki, Mastoris Kostas, Matina Mamali, Νετκίδης Γιώργος, Ριχάρδος Φώσκολος, Αngela Brisnovali, Paris Xydarianos Tsiropinas, Fani skamagi, Margarita Terzi, Frederic Lorey, Kostas Kalentzis, David Haukins, Πλαστουργού Κατερίνα, Labros Boboris, Δέσποινα Πετροπούλου, Emilia .F., Μέλπω Στρογγύλη και Αργυρένια Παραμάνη.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας παρουσία πλήθους φιλότεχνων, οι οποίοι εκτός από τα έργα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και το εναρκτήριο performance με την αναπαράσταση της Θεάς Αθηνάς, της Θεάς Δήμητρας και της Θεάς Άρτεμης με δημιουργίες της Rachel Gozlan.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά (11:00-14:00 & 20:00-23:00) και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018.

Το επόμενο βράδυ, μέλη της ομάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κυβέλη θα πραγματοποιήσουν ποιητική βραδιά, μνεία - αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στον χώρο του Ινστιτούτου Κυβέλη. Ομιλητές: Βαλεντίνη Ποταμιάνου, Λίτσας Πανναγιώτης, Μπούμπας Αντώνης, Μάμαλη Ματίνα, Παυλίνα Μάρβιν.