Τα παιδιά «ταξίδεψαν» στον πλανήτη του Μικρού πρίγκιπα με την τεχνική cutout, κατασκεύασαν κούκλες και ήρθαν σε επαφή με τη μικρογλυπτική

Έκφραση μέσα από διαφορετικές μορφές τέχνης

Με μία σειρά εργαστηρίων απευθυνόμενων στους μικρούς φίλους της, η ομάδα των Syros Open Art Studios εγκαινίασε τον κύκλο των φετινών καλοκαιρινών της δράσεων.

Παιδιά ηλικίας 6-12 ετών είχαν την ευκαιρία να μάθουν πρωτόγνωρες για τα ίδια τεχνικές και να διασκεδάσουν, δημιουργώντας όμορφα έργα τέχνης υπό την καθοδήγηση έμπειρων συντονιστών – καλλιτεχνών.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από διαφορετικές μορφές της τέχνης, ανοίγοντας ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες τους και ενισχύοντας με αυτήν την εμπειρία τη γνωστική τους ανάπτυξη.

Τα εργαστήρια με συντονιστές τους: Αγγελική Μπρισνόβαλη,  Michelle Balcon,  Frederick Lorrey, Giorgos Netkidis, Paulina Kar, Βαγγέλης Κουστουλάκης, Κυριακή - Αλεξάνδρα Αλμπανίδου, Άννα Μπάρρεττ, Μάμαλη Ματίνα Maria Forte Ruiz, Duygu Bug, Παναγιώτης Τσώνης, Σοφία Παπαμάρκου, Ελευθερία Κουσούλη και Φωτεινή Γ.,  φιλοξενήθηκαν στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης Σύρου – Ερμούπολης.

Την πρώτη ημέρα, διεξήχθη εργαστήριο κινούμενης εικόνας animation (τεχνική cutout) με πρωταγωνιστή τον αξιαγάπητο «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Τη δεύτερη ημέρα, τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν στην κατασκευή κούκλας και στον αυτοσχεδιασμό στο κουκλοθέατρο, ενώ ο κύκλος των τριήμερων εργαστηρίων ολοκληρώθηκε το επόμενο πρωί με μικρογλυπτική για αρχάριους.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2019», οι καλλιτέχνες των Syros Open Art Studios θα παρουσιάσουν την έκθεση «Σύρος & Εικαστικές Προσεγγίσεις» από 1 έως 7 Ιουλίου 2019, στην Αίθουσα Εμμανουήλ Ροΐδη, του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης.