Ξεκινούν οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου "Φερεκύδης"

  • Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2019 - 11:16

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, στις 9:00π.μ., ξεκινούν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου «ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ», με θέμα: Ο Σύγχρονος Δυτικός Πολιτισμός και οι Ελληνικές Αναφορές του. Το Συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, οργανώνεται από το Ινστιτούτο Σύρου σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου Ερμούπολης και θα διαρκέσει από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019.

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί ως κύριοι ομιλητές προσωπικότητες όπως ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειος Πέππας, οι Ακαδημαϊκοί, κ.κ. Χρήστος Ζερεφός και Μιλτιάδης Χατζόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος» Χανίων, κ. Νικόλαος Παπαδάκης και οι Αρχιτέκτονες, κ.κ. Δημήτρης και Σουζάνα Αντωνακάκη, ενώ μετέχουν ως σύνεδροι 55 ακόμα επιλεγμένοι επιστήμονες, επίτιμοι ή εν ενεργεία καθηγητές και ερευνητές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των οποίων τα αντικείμενα έρευνας συμπίπτουν με τις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός των επιστημονικών ομιλιών, καλλιτεχνική εκδήλωση της ομάδας «Καβάφη», κατά την οποία θα βραβευθεί από το Ινστιτούτο Σύρου ο εμπνευστής και δημιουργός της ομάδας αυτής, κ. Μπάμπης Κουλούρας, για την προσφορά του στο Συριανό και γενικότερα στον Ελληνικό Πολιτισμό.

Μετά το πέρας των ομιλιών της Κυριακής, θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης κατά την οποία θα διατυπωθούν τα συμπεράσματα των εργασιών του Συνεδρίου, το οποίο θα κλείσε το βράδυ με παρουσίαση του βιβλίου «Ελευθέριος Βενιζέλος, Ο Άνθρωπος, Ο Ηγέτης», του συγγραφέα, Νικολάου Παπαδάκη (Παπαδή) το οποίο εκδόθηκε από το Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος» Χανίων και το οποίο στην Αθήνα παρουσίασε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στην παρουσίαση του βιβλίου, εκτός του συγγραφέα, μετέχουν ο Τέως Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης, κ. Γιάννης Δεκαβάλας, η Αρχιτέκτων, κα Σμαράγδα Πετράτου – Φραγκιαδάκη, καθώς και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σύρου, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, κ. Ιωσήφ Στεφάνου.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με παρουσίαση Κρητικών Χορών, από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου Κρητών Σύρου.

Η είσοδος στο Θέατρο Απόλλων για την παρακολούθηση διαλέξεων, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και της παρουσίασης του βιβλίου είναι ανοιχτή για το κοινό. Η συμμετοχή συνέδρων με πιστοποίηση παρακολούθησης είναι επί πληρωμή.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΥΡΟΥ

Αρχοντούλα Βασιλαρά, Γραμματέας Δ.Σ.: 6932 755852

Ελένη Λινάκη, Γραμματέας Συνεδρίου: 6946 013268

http://syrosinstitute.eu/diethnes-sinedrio-ferekidis/

ferekides.conference@syrosinstitute.eu

Ετικέτες: