Πρόγραμμα φεστιβάλ Syroskidz 2019

  • Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2019 - 13:56

Φέτος, το syroskidz είναι αφιερωμένο στα παιδιά ΑμΕΑ και στην ανακύκλωση, με ειδικές δράσεις. Επίσης, φέτος όλοι όσοι κάνουν δράσεις στο Φεστιβάλ συμμετέχουν εθελοντικά. Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα και επισκεφθείτε τη σελίδα του syroskidz και των φορέων στο facebook και το Instagram για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις!

Είμαστε όλοι μαζί!

Χορηγοί που πρόσφεραν προϊόντα και υπηρεσίες τους:

Το ταξιδιωτικό γραφείο Gaviotis Travel, η ακτοπλοϊκή εταιρεία Sea Jets, το ξενοδοχείο Vari Beach Hotel, το σούπερ μάρκετ Μάννα Market, το βιβλιοχαρτοπωλείο Ροδιά, Ξυλουργείο Αντώνης Πρίντεζης.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, τον Ναυτικό Οικολογικό Πολιτιστικό Όμιλος Κινίου, τον Ερασιτεχνικό Αλιευτικό Όμιλο Βάρη “Η Φάμπρικα”, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάρη “Η Πανάχραντος”.

Έμπνευση – Επιμέλεια: Χρηστιάννα Πάπιτση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 26 Ιουλίου – Βάρη (παραλία) - ξεκινάμε στις 18.00

Φέτος κάνουμε νόστιμα και δροσιστικά πειράματα για γονείς και παιδιά με τη χημικό Φραγκίσκα Μηλιού και τη Θεοδώρα Ρούσσου που σπουδάζει την Επιστήμη των Υλικών. Η Έφη Μπαχτσεβάνα μας προσφέρει το workshop «Let’s Play Boomwhackers» για παιδιά με ειδικές ικανότητες, τη διαδραστική, μουσικοκινητική δραστηριότητα «Boomwhackers» και η Μέθοδος «Sherborne Developmental Movement». Το  Αερόστατο συμμετέχει με "Το ταξίδι της σακούλας", που είναι παιχνίδια για την προστασία της θάλασσας και κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά. Η Αργυρένια από το Φύσις Κηραλοιφή Σύρος μας μαθαίνει να φτιάχνουμε άλατα για το μπάνιο μας με βότανα. Η ομάδα αφηγητών ΠαραμυθιαΖω θα μας πει παραδοσιακά παραμύθια. Με το Άρωμα Παράδοσης θα παίξουμε παραδοσιακά παιχνίδια. Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών So Easy® Σύρου είναι μαζί μας με ιστορίες και κατασκευές για τα πλάσματα του βυθού της θάλασσας. Το Exercise - gym μας αφιερώνει ένα πρόγραμμα με aqua aerobic, kid’s survivor και παιδαγωγικά παιχνίδια. Το Σοσόνι μας μαθαίνει καινούργιες κατασκευές. Όλο το απόγευμα μπορούμε να κάνουμε βόλτα με κανό με το Ναυτικό Όμιλο Σύρου. Η βραδιά θα κλείσει με προβολές ταινιών που μας έστειλαν τα φεστιβάλ Animasyros και SiFF.

Σάββατο 27 Ιουλίου – Άνω Σύρος – ξεκινάμε στις 19.30

Οι Μικροί Ξεναγοί Άνω Σύρου θα μας περιμένουν το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 19:30 στο επάνω τέρμα για να μας ξεναγήσουν στον τόπο τους, ενώ μετά θα πάμε στην Πιάτσα και θα γλυκαθούμε φτιάχνοντας χειροποίητη σπιτική μαρμελάδα με την Ιωσηφίνα των Κηπευτικών Βλάμης.

Σάββατο 27 Ιουλίου – Κίνι (παραλία) - ξεκινάμε στις 18.00

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών So Easy® Σύρου είναι για δεύτερη χρονιά μαζί μας με ιστορίες και κατασκευές για τα πλάσματα του βυθού της θάλασσας. Το Exercise - gym και η ομάδα του, για τρίτη συνεχομένη χρονιά, μας αφιερώνει ένα πρόγραμμα με aqua aerobic, kid’s survivor και παιδαγωγικά παιχνίδια. Η Έφη Μπαχτσεβάνα έρχεται από τη Θεσσαλονίκη με το workshop “Let’s Play Boomwhackers’’ για εκπαιδευτικούς, μουσικούς, εμψυχωτές, γονείς και σε όσους θέλουν να μάθουν να παίζουν εύκολα μουσική με τα boomwhackers (κατάλληλο και για παιδιά 6-12 ετών). Τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου έχουν οργανώσει καταπληκτικά παιχνίδια με το νερό, ενώ με τον παιδικό σταθμό/νηπιαγωγείο Στην Παλάμη Του Θεού θα κάνουμε αμμοζωγραφική πάνω στην παραλία. Με τη Σχολή ποδοσφαίρου Soccer School θα παίξουμε beach soccer.

Τι άλλο συμβαίνει φέτος στο syroskidz3

Το syroskidz 3 αγκαλιάζει το Όραμα Ελπίδας. Θα πραγματοποιούνται εγγραφές δοτών μυελού των οστών στο πλαίσιο της δράσης «Η Σύρος αγκαλιάζει το Όραμα Ελπίδας». Ας χαρίσουμε ζωή από τη ζωή μας!

Θα υπάρχει Ανοιχτή βιβλιοθήκη όπου μπορούμε να πάρουμε όποιο βιβλίο μας αρέσει για να το διαβάσουμε. Γι’ αυτό αν έχετε παιδικά βιβλία που δε χρειάζεστε άλλο, φέρτε τα γιατί μπορεί να θέλει να τα διαβάσει κάποιος άλλος!

Συνεχίζεται η Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής 5, με θέμα «Αιγαίο, η θάλασσα των Ελλήνων», με ανακυκλωμένους καμβάδες.

Ελάτε από νωρίς για να διαλέξετε σε ποιες δράσεις θα συμμετέχετε!

Ετικέτες: