Αρχίζει τις προβολές η Λέσχη Φωτογραφίας - Κινηματογράφου Σύρου

  • Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, 2024 - 11:49

Την Τετάρτη 24/01 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί προβολή ντοκιμαντέρ στα πλαίσια της διαρκούς συνεργασίας της Λέσχης Φωτογραφίας Κινηματογράφου Σύρου με φορείς εκτός του νησιού.
Η συνεργασία με την ΑNEMON Productions συνεχίζεται για τρίτη χρονιά και περιλαμβάνει προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ και ταινιών. 
Φέτος η Λέσχη ξεκινά με το “VENUS DE MILO: DISARMING BEAUTY” διάρκειας 60λεπτών.  Μια συμπαραγωγή των YUZU Productions, Anemon, ARTE & COSMOTE TV, σε συνεργασία με το SVT, CNC – Centre national du cinéma et de l’image animée, Creative Europe, τον Δήμο Μήλου και την Imerys.

Λίγα λόγια για την προβολή

“Μαζί με τη Μόνα Λίζα, είναι το αστέρι του Μουσείου του Λούβρου. Εκατομμύρια επισκέπτες συρρέουν για να την τιμήσουν. Είναι πηγή γοητείας και έμπνευσης από τότε που ανακαλύφθηκε στο νησί της Μήλου το 1820. Από τους ρομαντικούς και τους σουρεαλιστές ως τις μέρες μας, καλλιτέχνες, σκηνοθέτες και συγγραφείς τη λατρεύουν με εμμονή. Είναι η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου - η Αφροδίτη της Μήλου.

Δύο μέτρα από αρχαίο λευκό μάρμαρο γεμάτα μυστήριο, πάνω στα οποία προβάλλονται οι φαντασιώσεις δύο αιώνων. Τι της δίνει αυτή την αύρα, αυτή τη δύναμη; Πώς, απ’ όλα τα αρχαία αριστουργήματα, ξεχώρισε σαν ένα μοναδικό, διαχρονικό και παγκόσμιο pop icon;
Διακόσια χρόνια μετά την άφιξή της στο Λούβρο, θα ανακαλύψουμε εκ νέου την ιστορία της και θα αποκαλύψουμε τι βρίσκεται πίσω από ένα από τα πιο όμορφα αινίγματα στην ιστορία της τέχνης.”