Αντίστροφη μέτρηση για το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων

Θεσμός ταυτισμένος με τον Πολιτισμό της Σύρου

Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σύρου - Ερμούπολης
  • Σάββατο, 11 Αυγούστου, 2018 - 13:38

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων καλωσόρισε στη Σύρο η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού, εκφράζοντας τη χαρά της για το νέο κύκλο της μεγάλης διοργάνωσης που έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς εκατοντάδες καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης, η ίδια έκανε λόγο για έναν αξιόλογο θεσμό που ξεχωρίζει στο πολιτιστικό πρόγραμμα του νησιού για το επίπεδο των εκδηλώσεών του, το οποίο παραμένει υψηλό, παρά τις υφιστάμενες οικονομίες δυσκολίες που βιώνει η χώρα μας.

Στη φετινή έκδοση του Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος καλλιτέχνες από την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, τη Δανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα, ενώ υπενθυμίζεται ότι, στο πενθήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και μία συναυλία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο (Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018), εκεί όπου φιλοξενείται και το αρχαιότερο εκκλησιαστικό όργανο της Ελλάδας. Από την πλευρά της, η κ. Μενδρινού ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές που αποδέχτηκαν την πρότασή της για την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης στον μεσαιωνικό οικισμό.

Καταλήγοντας, η Αντιδήμαρχος απηύθυνε ευχαριστίες τόσο στην Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όσο και το σύνολο των φορέων, που υποστηρίζουν αυτόν τον θεσμό.

Στον χαιρετισμό του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Γιάννος Μαργαζιώτης τόνισε ότι, η επιτυχία της διοργάνωσης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση του αρχικού χαρακτήρα και σκοπού της από το έτος “γέννησής” του έως και σήμερα, που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη και προβολή της κλασικής μουσικής.

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων θα διεξαχθε΄στη Σύρο από 12 έως και τις 18 Αυγούστου. Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν αριστουργηματικά έργα μουσικής δωματίου αλλά και άριες από την Όπερα.

Υπενθυμίζεται ότι η συναυλία της Τετάρτης 15 Αυγούστου 2018 στο Θέατρο Απόλλων, είναι μια προσφορά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς το κοινό της Σύρου.

Για την έναρξη της συνεργασίας της με το Φεστιβάλ, μίλησε και η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας, Χριστιάννα Πάπιτση.

Διαβάστε τη συνέντευξη του κ. Μαργαζιώτη, που παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες στην "Κοινή Γνώμη", πατώντας εδώ.