Έκθεση ζωγραφικής "Volume" του Γ. Ντανάκου

  • Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2017 - 19:15

Τις πύλες της αναμένεται να ανοίξει στις 19 Ιουνίου η Έκθεση Ζωγραφικής “Volume” του Γιάννου Ντανάκου, η οποία θα λάβει χώρα στην αίθ. Δημητρακόπουλος στην Παροικιά της Πάρου έως τις 25 Ιουνίου.

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματισθεί για τις 19 Ιουνίου στις 8 το βράδυ και την επιμέλεια έχει η Μαρία Ζαχαρογιάννη.

Λίγα λόγια...

Διαδρομώντας μέσα από την τέχνη του θεάτρου του χορού και της φιλοσοφίας ο Γιάννος Ντανάκος στρέφεται προς τη ζωγραφική. Με μια βαθιά κατανόηση του σχεδίου και του χρώματος αποκαλύπτει κόσμους και θεματικές γύρω από την τελετουργία μιας συμβολοποιημένης καθημερινότητας. Με μια έντονη νέο εξπρεσιονιστική τάση εκφέρει μικρές κοσμογονίες. Μικροί κόσμοι όπου η ανθρώπινη υπόσταση αποκαλύπτεται με μια υποκειμενικότητα αρχέγονη και πρόωρη μαζί, σαν να ενώνει δύο κόσμους, του τώρα εδώ και του ιδεατού, πλασμένο με προσμονή και υπόσχεση. Μέσα από την καθημερινότητα σχεδιάζει σχέσεις με τον κόσμο όπου διερευνώνται οι ποιότητες της επαφής και της σύνδεσης με το άλλο. Μέσω της μελέτης ζωγράφων του 20 αιώνα, με επιρροές από τον Otto Dix, Kirchner, Schielle και άλλους, εξερευνά την δυνατότητα της αφαίρεσης μέσα από μία λογική όψη των πραγμάτων. Δηλαδή, οι πίνακες μιλούν και οι πίνακες λένε. Την ιστορία. Τα θέματα εξαντλούνται μέσα από την αρμονική ματιά στον εξπρεσιονισμό και το σουρεαλισμό. Στόχος είναι να παραχθεί ένα αισθητικό αποτέλεσμα που να αφορά τόσο στην σύγχρονη αισθητική, όσο και στην ιδιαίτερη νατουραλίστικη γραφή που σχεδόν κραυγάζει. Με έντιμη και προσεκτική έρευνα γύρω από το σώμα προβάλει τη φαντασιωσική πλευρά μιας πραγματικότητας που έχει ήδη βιωθεί.

Βιογραφικό Καλλιτέχνη

Ο Γιάννος Ντανάκος είναι επικοινωνιολόγος από το τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στο Θεατρικό εργαστήρι Άκης Δαβής- Ρούλα Πατεράκη, και τελειοποίησε το θεατρικό του δρόμο στο επαγγελματικό τμήμα της Κρατικής Σχολής Χορού. Ως επαγγελματίας συνεργάστηκε με πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και διετέλεσε δάσκαλος σωματικής αγωγής σε περιώνυμες επιχειρήσεις υγείας στην Αθήνα. Ηγήθηκε του χορο-θεατρικού σχήματος «Ιδανικοί» και ανέβασε πλήθος παραστάσεων που απέσπασαν θερμές κρητικές, όπως «Νεκρόπολις- το αστείο», «Romeo and Juliet game», «Οι άγιοι έρωτες: au Bordel», «Αναστασία Φωτογράφου» και άλλες. Η καλλιτεχνική του ιδιοσυγκρασία ωριμάζοντας μετά τις παραστατικές τέχνες, επιχειρεί να ερμηνεύσει τον εαυτό της μέσω της ζωγραφικής.