«Αρμενίζοντας» στη Μύκονο

  • Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:25

Τραγούδια εμπνευσμένα από τη θάλασσα και το φεγγάρι θα σφραγίσουν μουσικά την «3η Απογευματινή Βάρδια» στον Φάρο Αρμενιστή της Μυκόνου, που διοργανώνεται αύριο στις 19:30 από τον Δήμο Μυκόνου και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση (ΚΔΕΠΠΑΜ).

Μια ημέρα πριν από την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου μια μυκονιάτικη παρέα μουσικών θα κρατήσουν συντροφιά κατοίκους και επισκέπτες του νησιού και θα τους ταξιδέψουν με μεγάλες επιτυχίες αγαπημένων συνθετών, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Σταμάτης Κραουνάκης και άλλοι, που είναι καταγεγραμμένες στη μνήμη όλων μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Υπηρεσία Φάρων και σκοπεύει στη στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για την αναστήλωση, τη συντήρηση και την ανάδειξη του «Αρμενιστή» ως μνημείου της ναυτικής ιστορίας της Μυκόνου, καθώς οι περισσότεροι φαροφύλακες κατάγονταν από το νησί.

Συμμετέχουν οι: Χρήστος Μουστάκας (τραγούδι) – βασικό μέλος της ομάδας «Σπείρα – Σπείρα» του Σταμάτη Κραουνάκη, Βασίλης Αντωνίου (κιθάρα – μπουζούκι), καθώς και τρία παιδιά από τη Μύκονο, τη Τζωρτζή Μαύρου (τραγούδι), τη Σοφία Καλπουρζή (πιάνο), και τον Ντάνιελ Κουσαθανά (κιθάρα), που ξεκίνησαν τις μουσικές σπουδές τους στη Δημοτική Μουσική Σχολή «Γεώργιος Αξιωτης» και τις οποίες συνεχίζουν στις πόλεις που βρίσκονται για να ολοκληρώσουν τις πανεπιστημιακές σπουδές τους.

Θα υπάρξει δωρεάν μετακίνηση, στις 6.30 το απόγευμα, από τον σταθμό λεωφορείων, στο παλιό λιμάνι και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σημειώνεται ότι, μετά την αναστήλωση του Φάρου, για την οποία συντάσσεται ειδική μελέτη, σχεδιάζεται από τον Δήμο Μυκόνου η λειτουργία του ως μουσειακού και εκθεσιακού χώρου.