Ομαδικό μάθημα Feldenkrais για εγκύους και νέες μαμάδες

  • Τρίτη, 17 Οκτωβρίου, 2017 - 06:21

Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί και η Βάσω Γιαννακοπούλου προσκαλούν εγκύους και νέες μαμάδες σε ομαδικά μαθήματα Feldenkrais, τα οποία θα πραγματοποιηθούν από 2 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου.

Οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βρίσκονται σε μια περίοδο ανακατατάξεων στις σωματικές τους ισορροπίες. Καλούνται να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που έχει ένα σώμα που αλλάζει σχήμα, βάρος, διάθεση, κέντρο βάρους, τρόπο βαδίσματος και κίνησης.

Η Μέθοδος Feldenkrais προσφέρει ένα πρόγραμμα 6 μαθημάτων με ειδικά σχεδιασμένες ήπιες ασκήσεις, που μέσα από απλές και ευχάριστες κινήσεις βοηθούν την έγκυο γυναίκα να αποκτήσει εργαλεία για την καθημερινή σωματική άνεση, σύνδεση με το ευρύτερο σύνολο του σώματος και του εαυτού της και να διατηρήσει:
-την ευελιξία του σώματος
-την ήπια αντιμετώπιση πόνων μέσης και ισχίων
-τη σταθερότητα και την άνεση στο βάδισμα και στην όρθια θέση
-ελεύθερη και ανεμπόδιστη αναπνοή

Τα μαθήματα αυτά αποτελούν μια ευχάριστη διαδικασία παρατήρησης και αποδοχής των γρήγορων αλλαγών που συντελούνται καθώς η έγκυος προετοιμάζεται για τον ερχομό του παιδιού της.
Στο τμήμα για εγκύους αποφεύγονται μαθήματα με θέσεις που δυσχεραίνουν τις εγκύους (πχ. θέση μπρούμυτα). Στόχος είναι να συναντήσουμε τις ανάγκες των γυναικών σε περίοδο κυοφορίας, ωστόσο το μάθημα είναι κατάλληλο και ανοιχτό σε όλους.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου

* Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ατόμων για τη δημιουργία τμήματος.
Ώρες: 17:00 - 21:00, Τηλ: 22810-80690, 6936-652670
Προκαταβολή: 30 ευρώ

Ώρες: Πέμπτη: 11:30-12:30
Συνολικό κόστος (6 μαθήματα): 50 ευρώ