Εκδήλωση ενημέρωσης του προγράμματος LIFE Andros Park

  • Τετάρτη, 25 Απριλίου, 2018 - 14:04

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, στις 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας Άνδρου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με το περιεχόμενο και τους στόχους του έργου, όπου θα δοθούν παρουσιάσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση με την ακόλουθη θεματολογία:

α. Η βιοποικιλότητα της Άνδρου, η σημασία και οι δυνατότητες ανάδειξης της,
β. Τι απαιτείται για τη διατήρηση σημαντικών συστατικών της φυσικής κληρονομιάς και πως μπορεί αυτή να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων της Άνδρου και
γ. Οι περιοχές NATURA 2000 και οι ευκαιρίες που προσφέρουν για βιώσιμη ανάπτυξη.

Εισηγητές θα είναι οι Γ. Ζερβάκης, Π. Τρίγκας και Η. Πολέμης (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Ε. Θεοδωρακοπούλου (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), J. Fric (NCC), Π. Δενδρινός (MOm), E. Πολίτου, Ι.Νικολάου (Δήμος Άνδρου).

Ειδικός προσκεκλημένος: Ι. Μητσόπουλος (ΥΠΕΝ, Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας).

Το έργο "LIFE ANDROS PARK" πραγματοποιείται στην Άνδρο για το χρονικό διάστημα 2017-2021 και διαδέχεται το έργο "ANDROSSPA" που υλοποιήθηκε στο νησί τα προηγούμενα έτη. Στόχος του
έργου είναι να επιτευχθεί η ολοκληρωμένη διαχείριση του συνόλου των περιοχών "Natura 2000" του νησιού μέσω της συνέχισης των δράσεων που αφορούν στα θαλασσοπούλια (είχαν ξεκινήσει στο πλαίσιο του έργου "ANDROSSPA" και μέσω της εφαρμογής μέτρων διαχείρισης των πληθυσμών Μεσογειακής φώκιας και διατήρησης-αποκατάστασης των αλλουβιακών δασών σκλήθρου του νησιού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του έργου, καθώς και τη σημασία των προστατευόμενων ειδών και οικοτόπων, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του (www.life-androspark.gr  και να μας ακολουθήσετε στο facebook (www.facebook.com/LifeAndrosPark/.

Ετικέτες: