Η Πλατεία του Φοίνικα «πλημμύρισε» με ταλέντο

Με το ταλέντο, τη δεξιοτεχνία αλλά και την αγάπη τους για την παραδοσιακή μουσική και το τραγούδι, νεαρά μέλη του Επιμορφωτικού Φιλοτεχνικού Συλλόγου Φοίνικα Σύρου, που στο παρελθόν μαθήτευσαν στο πλευρό του -επί σειρά ετών προέδρου του- Ιωσήφ Πρίντεζη, μάγεψαν το βράδυ της Κυριακής τους επισκέπτες της ανανεωμένης πλατείας του χωριού.

Παιδιά, τα οποία πήραν τις πρώτες βάσεις μέσα από το σύλλογο και ακολούθησαν μουσικές σπουδές για να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να ασχοληθούν μελλοντικά με το αντικείμενο που επιθυμούν, ένωσαν τις δυνάμεις τους με νεότερα μέλη και έβαλαν την προσωπική τους σφραγίδα στη φετινή Νησιώτικη Βραδιά του δραστήριου πολιτιστικού φορέα.

Μικροί και μεγάλοι έσυραν το χορό και διασκέδασαν με την ψυχή τους, συμβάλλοντας ενεργά στην επιτυχία της εκδήλωσης, προπομπού του Παραδοσιακού Νησιώτικου Γλεντιού της Κακαβιάς, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018, στις 21:00.

Από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς ήταν ο χαιρετισμός του κ. Ιωσήφ Πρίντεζη, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος που παρέδωσε τα σκήπτρα του Συλλόγου στη νυν πρόεδρό του, Ρόξα Ξανθάκη, έναν άνθρωπο με αγάπη για το πολιτιστικό γίγνεσθαι του χωριού και με σεβασμό στο έργο που έχει παρουσιαστεί μέχρι και σήμερα. Με τη σειρά της, η κ. Ξανθάκη ευχαρίστησε τον κ. Πρίντεζη για τη συνολική προσφορά του αλλά και για τις μουσικές γνώσεις που μετέδωσε όλα αυτά τα χρόνια σε δεκάδες παιδιά.