Το καλοκαίρι έφυγε, αλλά το κέφι παραμένει στα Καμίνια

Νησιώτικη Βραδιά με καλό σκοπό

  • Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:15

Ψυχαγωγικό και κοινωνικό χαρακτήρα είχε η φετινή Νησιώτικη Βραδιά στα Καμίνια, με την οποία σφραγίστηκε ο κύκλος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής.

Μετά την επιτυχημένη παράσταση «Μένω σε κάποια γειτονιά» (αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του Κλήδονα και του Αφανού), αλλά και το διήμερο δράσεων, αφιερωμένων στα παιδιά του νησιού, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου υποδέχτηκαν παρέα το φθινόπωρο με το καθιερωμένο γλέντι στην όμορφη γειτονιά της Ερμούπολης.

Το κοινό καλωσόρισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων, Γιώργος Σιγάλας, πλαισιωμένος από τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που μαζί με τους δραστήριους, ακούραστους και πάντα πρόθυμους εθελοντές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασκέδαση των επισκεπτών και την αναζωογόνηση της περιοχής τους.

Πολιτισμός και κοινωνική προσφορά

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους σκοπούς του Συλλόγου, οι οποίοι δεν περιορίζονται μόνο στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά επεκτείνονται και στην προσφορά κοινωνικού έργου. Για το λόγο αυτό, το διοικητικό έργο αποφάσισε φέτος να ορίσει ένα μικρό αντίτιμο συμμετοχής στη Νησιώτικη Βραδιά, προκειμένου μέρος των εσόδων να διατεθεί στη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου. Καταβάλλοντας αυτό το ποσό, οι παρευρισκόμενοι έλαβαν ένα κουπόνι, με το οποίο είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην κλήρωση δώρων που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Τη βραδιά πλαισίωσαν μουσικά ο Μέμης Ροσσολάτος (βιολί, μπουζούκι, τραγούδι), ο Δημήτρης Σούλιος Πλήκτρα και η Ειρήνη Σιγάλα (τραγούδι), ενώ συμμετείχε φιλικά και τμήμα του Λαογραφικού – Χορευτικού Συλλόγου «η σοφία της παράδοσης» η οποία τα τελευταία τρία χρόνια δίνει ενεργά το στίγμα της στη δράση των Καμινίων.

Περισσότερα από 400 άτομα χόρεψαν και διασκέδασαν με αγαπημένα νησιώτικα και λαϊκά τραγούδια, απολαμβάνοντας τόσο την ορχήστρα που ήταν χωμένη στην αγκαλιά των πεύκων, όσο και τη μοναδική θέα της Ερμούπολης που απλωνόταν πίσω τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος συνεχάρη τον Σύλλογο για το πολύπλευρο έργο του, ο Αντιδήμαρχος Μάριος Βουτσίνος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, Ανθή Χαλκιά και ο περιφερειακός σύμβουλος, Μάρκος Δαδάος.

Ο κ. Σιγάλας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πάγου για την παραχώρηση εξοπλισμού, αλλά και όλους τους κατοίκους των Καμινίων για την υπομονή και τη συμπαράστασή τους στην ομαλή διεξαγωγή της βραδιάς.