Η πεντανόστιμη κακαβιά «έσπασε» μύτες και τα κοντέρ της διασκέδασης στην πλατεία του χωριού

«Μύρισε» παράδοση στον Φοίνικα

  • Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2019 - 06:15

Για ένα ακόμη σαββατοκύριακο, η παράδοση «νοστίμισε» το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Η ξακουστή κακαβιά του Φοίνικα που κάθε χρόνο συγκεντρώνει δεκάδες κατοίκους και επισκέπτες της Σύρου γύρω από το τσουκάλι της επέστρεψε στην πλατεία του χωριού δίνοντας το σύνθημα για να ξεκινήσει άλλο ένα μεγάλο νησιώτικο γλέντι.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Τοπική Κοινότητα Φοίνικα, τον Επιμορφωτικό Φιλοτεχνικό Σύλλογο «Ο Φοίνικας Σύρου» και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Φοίνικα με τη στήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Παράδοση που κρατά χρόνια

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Περρής απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Γιάννη Στεφάνου, τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το στήσιμο της συγκεκριμένης εκδήλωσης και αρκετό καιρό εργάζεται για το σκοπό αυτό. Δεν παρέλειψε βέβαια να ευχαριστήσει τόσο το σύνολο των επιχειρηματιών του Φοίνικα, οι οποίοι βοήθησαν ο καθένας με το δικό του τρόπο, όσο και τους αλιείς Αντώνη Βοπόπουλο και Λευτέρη Κασώτη που προμήθευσαν τα ψάρια για το μαγείρεμα της σούπας. Τέλος, ευχαρίστησε την πρόεδρο του Επιμορφωτικού – Φιλοτεχνικού Συλλόγου Ρόζα Ξανθάκη για την αγαστή συνεργασία τους και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα ως δημοτική σύμβουλος.

Με τη σειρά της, η κ. Ξανθάκη ευχαρίστησε τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, ο οποίος χρηματοδοτεί κάθε χρόνο τον Σύλλογο για το «σερβίρισμα» της παραδοσιακής κακαβιάς στο χωριό του Φοίνικα, καθώς και τους εθελοντές, που με προθυμία και ζήλο «ψήνονται» και οι ίδιοι κάτω από τον ήλιο για να μαγειρέψουν και να προσφέρουν γενικότερα τις υπηρεσίες τους.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την ορχήστρα του Χρήστου Φιοράντη από την Τήνο.