“ΗΜΕΡΑ” ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Και στη Ζάκυνθο | Καμία ενημέρωση για τον εμβολιασμό σε ηλικίες 60-64 ετών

  • Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, 2021 - 06:26

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις συμπολιτών μας που εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι όσοι είναι στην ηλικιακή κατηγορία 60-64 ετών δεν μπορούν για την ώρα να εμβολιαστούν καθώς δεν έχει έρθει ακόμα στο νησί μας το εμβόλιο της AstraZeneca. H Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Ζακύνθου Έφη Δαμουλάκη αναφερόμενη στο γεγονός σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση, ενώ ζήτησε από τους συμπολίτες μας να κάνουν υπομονή και πρόσθεσε “Έχω πολλά ερωτήματα συμπολιτών μας που ανησυχούν και αγωνιούν και νομίζω ότι πρέπει να καθησυχάσουν διότι σίγουρα θα υπάρξει μέριμνα για αυτό το θέμα. Δεν γνωρίζω γιατί δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα και δεν έχουν γίνει εγγραφές. Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αυτό το θέμα όσον αφορά το Κέντρο Υγείας, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να ανησυχεί αυτή η ηλικιακή κατηγορία. Πιστεύω ότι σίγουρα θα έχουμε νέα”.

Η κ. Δαμουλάκη ενημέρωσε από την πλευρά της ότι εκτός από αυτό το γεγονός οι εμβολιασμοί βαίνουν καλώς και δεν έχουν παρουσιαστεί άλλα προβλήματα στο νησί μας.

“Συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί. Εδώ δεν είχαμε προβλήματα μετακίνησης. Έρχονται τα εμβόλια και προχωράμε προς τα μπροστά. Νομίζω ότι ο κόσμος συνεχώς αποκτά όλο και περισσότερη εμπιστοσύνη στο εμβόλιο και υπάρχει περισσότερη ζήτηση”.

Μάλιστα η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Ζακύνθου τόνισε ότι μετά από ενημέρωση από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, όποτε υπάρχουν κενά σε εμβολιασμούς θα καλύπτονται από άλλες κατηγορίες.

“Λάβαμε ένα ενημερωτικό από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια πως όταν έχουμε κενά μπορούμε να εντάξουμε και άλλες κατηγορίες όπως εκπαιδευτικούς, Δημοτικούς υπαλλήλους, εργαζόμενους σε φαρμακεία κ.α. Επικοινώνησα με τους συλλόγους όλων των κατηγοριών και έχουν ενημερωθεί ούτως ώστε να μας δώσουν κατάλογο των εργαζομένων που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Εμείς θα κάνουμε μια ηλικιακή κατάταξη και βάσει αυτής όταν έχουμε κενά θα κάνουμε εμβολιασμούς”.

Τρέχει περίπου 10-12 ώρες τη μέρα το προσωπικό της ΚΟΜΥ”

Αρκετές φορές κατά το παρελθόν έχει γίνει αναφορά για το προσωπικό της ΚΟΜΥ, το οποίο διενεργεί rapid test σε όλο το νησί. Η κ. Δαμουλάκη που είναι και επόπτρια της Κινητής Μονάδας τόνισε ότι γίνεται μεγάλος αγώνας, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό εργάζεται πολλές ώρες.

“Τρέχει αμέτρητες ώρες το προσωπικό. Περίπου 10-12 ώρες την ημέρα σίγουρα για να τα βγάλει πέρα. Έχουν πολύ μεγάλη διάθεση και όρεξη για δουλειά. Να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να έχουν υπομονή. Όποιος έχει μεγάλη ανάγκη θα κάνει rapid test, αλλά να κάνει υπομονή. Η ΚΟΜΥ όπου μπορεί θα πάει δεν υπάρχει περίπτωση”.

Η κ. Δαμουλάκη τόνισε ότι μέχρι να υπάρξουν αυξημένα κρούσματα το προσωπικό της ΚΟΜΥ επαρκούσε, ωστόσο στην παρούσα φάση έχει περισσότερο φόρτο εργασίας.

“Μέχρι που είχαμε αυξημένα κρούσματα στη σχολική κοινότητα, το προσωπικό της ΚΟΜΥ επαρκούσε. Για αυτό δεν είχε ζητηθεί από την 6η ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ να ενισχύσει με προσωπικό. Και η 6η ΥΠΕ έχει σταθεί στο πλευρό μας και ότι ζητήσαμε είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν αλλά και ο Βουλευτής Ζακύνθου. Μέχρι τότε δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. Με την αύξηση των κρουσμάτων ανέβηκαν οι ανάγκες σε προσωπικό της ΚΟΜΥ. Απευθύνθηκα στον Δήμο γιατί τα σχολεία είναι ευθύνη του Δήμου. Ο κ. Σπίνος μας έχει προμηθεύσει με τεστ ενώ και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στασινόπουλος μας έχει προμηθεύσει με υλικά”.

Από εκεί και πέρα η κ. Δαμουλάκη ανέφερε ότι υπάρχει συμφόρηση όσον αφορά τα rapid test στο Κέντρο Υγείας και ζήτησε από τους πολίτες να απευθύνονται και προς το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, ενώ έχει συζητηθεί και με τον Δήμο για να γίνει κάποια σύμβαση με ιδιωτικά ιατρεία που θα κάνουν rapid test.

photo: gazzetta.gr