“ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ”

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα από το Νοσοκομείο της Δράμας

Σύγχυση και εκφοβισμός από αβάσιμες αναφορές για περιστατικά δήθεν παρενεργειών από τα εμβόλια
  • Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021 - 06:24

Σε μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελέα Δράμας, από τη διοίκηση του Νοσοκομείου της Δράμας, κατέληξε η διαδικτυακή φημολογία από συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης, περί υποτιθέμενων περιστατικών με παρενέργειες του εμβολίου κατά της covid, στο Νοσοκομείο της Δράμας.

Παρουσιαστής ραδιοφωνικής εκπομπής από τη Θεσσαλονίκη επικαλούνταν υποτιθέμενες πληροφορίες από γιατρό του Νοσοκομείου, που όμως δεν κατονόμαζε, και σύμφωνα με τις οποίες φερόταν να καταγράφηκαν στο Νοσοκομείο Δράμας, περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών από τα εμβόλια, ακόμη και θάνατοι. Βέβαια, ούτε και για τις περιπτώσεις αυτές υπήρχε κάποια ονομαστική αναφορά. Επιπλέον η εκπομπή αυτή είχε και δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζοντας στην κοινή γνώμη αναπόδεικτα στοιχεία, τα οποία δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά. Ούτε φυσικά και από τη διοίκηση του Νοσοκομείου της Δράμας που δικαίως θεωρεί ότι θίγεται η εγκυρότητα και η αξιοπιστία του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας από αβάσιμες και ανεύθυνες αναφορές.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας, Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, έκανε γνωστό ότι πριν από λίγες μέρες ο συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός της Θεσσαλονίκης που μεταδίδει τις εκπομπές του και διαδικτυακά, αναφέρθηκε εκτεταμένα (σε δύο εκπομπές της ίδιας ημέρας) σε υποτιθέμενες παρενέργειες των εμβολίων (όπως ειπώθηκε) κατά της Covid 19.

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας, στην ανακοίνωσή της επεσήμανε επίσης ότι: «Οι αναφορές του δημοσιογράφου βασίστηκαν σε αναλυτικό μήνυμα ιατρού του Γ.Ν. Δράμας του οποίου το όνομα δεν αναφέρθηκε. Τα περιστατικά που αναφέρθηκαν στο μήνυμα είναι πολλά, επιβαρυντικά και αναφέρονται ακόμη και θάνατοι.

Το Γ.Ν. Δράμας όμως βεβαιώνει, ότι δεν έχει γνώση τέτοιων περιστατικών συσχετισμού εμβολιασμού – παρενεργειών, αγνοεί την διαδικασία της φερόμενης καταγραφής και δεν τα επιβεβαιώνει. Μετά από 32.000 χιλιάδες εμβολιασμούς η επίσημη καταγραφή της επιτροπής φαρμακοεπαγρύπνησης «κίτρινες κάρτες» ακολουθώντας τις επίσημες οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα έχει στείλει αναφορά στον ΕΟΦ για να διερευνηθούν τρία (3) περιστατικά πιθανού συσχετισμού εμβολίου-παρενεργειών.

Οι αναφορές του συγκεκριμένου ΜΜΕ είναι ανεύθυνες, αβάσιμες δημιουργούν σύγχυση και ανασφάλεια στου πολίτες ως προς την παγκόσμια προσπάθεια εμβολιασμών.

Άκρως επικίνδυνη, ανεύθυνη, αντίθετη με τα πρωτόκολλα καταγραφής, τον νόμο και την ιατρική δεοντολογία κρίνεται και η συμπεριφορά του ιατρού, του οποίου οι προσωπικές απόψεις στερούνται επιστημονικής βασιμότητας. Θίγεται η εγκυρότητα και η αξιοπιστία του Γ.Ν. Δράμας όπως επίσης και η επιστημονική αξιοσύνη των υπηρετούντων ιατρών που με συνέπεια ανταποκρίνονται στα ιατρικά τους καθήκοντα.

Κατόπιν όλων των παραπάνω γεγονότων κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα Δράμας με την οποία ζητείται η νόμιμη τιμωρία των υπευθύνων. Παράλληλα θα γίνει διοικητική έρευνα στο εσωτερικό του Νοσοκομείου για την διερεύνηση της υπόθεσης».

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το Νοσοκομείο Δράμας, η μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε από τη διοίκηση προς την Εισαγγελία Δράμας και το DVD των δύο εκπομπών, όπως αυτές προβάλλονται στο You Tube, απεστάλη και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για περαιτέρω ενέργειες του.

Βαγγέλης Ψωμάς