Με δαπάνη για τεστ οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες

  • Τετάρτη, 25 Αυγούστου, 2021 - 06:31

Και στον τομέα των ταξιδιών τίθεται η υποχρεωτικότητα διενέργειας τεστ με ιδιωτική δαπάνη σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, σχετικά με τα ισχύοντα για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες.

Έτσι, οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς της επικράτειας με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ, υποχρεούνται σε ένα εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν το ταξίδι προς νησιά για τους ενήλικους και ανήλικους 12-17 ετών.

Αυτό πραγματοποιείται έως 48 ώρες πριν το ταξίδι, αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του ταξιδιώτη έναντι 10 ευρώ το τεστ. Αποδεικνύεται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου και έλεγχο γνησιότητας με την εφαρμογή covid free app από τον ιδιώτη. Και self test για τους ανήλικους 5-12 ετών.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου στις δημόσιες δομές διάγνωσης Covid-19 θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μόνο εμβολιασμένοι και συμπτωματικοί πολίτες και θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να προσέρχονται στις δημόσιες δομές για να κάνουν δωρεάν τεστ πριν ταξιδέψουν ή για την προσέλευσή τους στην εργασία ή στο πανεπιστήμιο ή αλλού. Θα πρέπει δηλαδή να πηγαίνουν σε ιδιωτικές δομές.