“ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ” ΑΓΡΙΝΙΟΥ

«Κοκκινίζει» η κλινική covid – Αύξηση 50% των εισαγωγών στο Νοσοκομείο Αγρινίου μέσα σε 48ώρες

  • Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, 2021 - 06:23

Ακόμη μεγαλύτερη γίνεται η αύξηση των νοσηλειών στο Νοσοκομείο Αγρινίου καθώς συνεχίζονται καθημερινά οι μεγάλοι αριθμοί των νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Από την περασμένη Δευτέρα η Αιτωλοακαρνανία καταγράφει συνεχώς με πάνω από 120 με 130 κρούσματα ημερησίως και έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τις προηγούμενες 48 ώρες οι νοσηλευόμενοι στην κλινική covid του Νοσοκομείου Αγρινίου αυξήθηκαν κατά περίπου 50%. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αρχές της εβδομάδας ο αριθμός των νοσηλευομένων ανέρχονταν περίπου στους 20, ενώ χθες οι νοσηλευόμενοι έφτασαν τους 30. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν πριν από τρεις εβδομάδες η κλινική covid του Νοσοκομείου Αγρινίου ήταν σχεδόν άδεια, καθώς στις 24 Οκτωβρίου υπήρχαν μόνο τρεις ασθενείς και 20 μέρες μετά δεκαπλασιάστηκαν.

1.421 νέα κρούσματα μέσα σε 12 ημέρες!

Καθώς όμως οι τριψήφιοι αριθμοί ημερησίως των νέων κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία συνεχίζονται μοιάζει σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι στο κύμα εισαγωγών στο Νοσοκομείο ασθενών που νοσούν από covid θα συνεχιστεί. Ενώ αν και ακόμη η κατάσταση χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δυνατότητες νοσηλείας ασθενών με covid είναι πεπερασμένες και ανέρχονται σε σχεδόν 45 κλίνες. Διόλου τυχαία η Αιτωλοακαρνανία στην τελευταία επικαιροποίηση του επιδημιολογικού χάρτη του Υπουργείου Υγείας βρέθηκε στο «κόκκινο», καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή τις πρώτες 12 ημέρες του Νοεμβρίου έχουν καταγραφεί συνολικά 1.421 νέα κρούσματα! Ενώ μια ακόμη παράμετρος της πίεσης που αναμένεται να δεχθεί το Νοσοκομείο Αγρινίου είναι και το γεγονός ότι όλες τις ημέρες αυτής της εβδομάδας που η Αιτωλοακαρνανία καταγράφει 120 με 130 κρούσματα ημερησίως τα 80 περίπου καθημερινά εντοπίζονται στην περιοχή του Δήμου Αγρινίου

Αύξηση και στους εμβολιασμούς

Ένα πολύ μικρό δείγμα αισιοδοξίας έρχεται από το «μέτωπο» των εμβολιασμών καθώς παρατηρείται πλέον μία σημαντική αύξηση τους σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Όμως καθώς είναι γνωστό ότι η Αιτωλοακαρνανία υστερεί κατά περίπου 10% από τον πανελλαδικό μέσο όρο των εμβολιασμών είναι αμφίβολο εάν η αύξηση αυτή αρκεί, για να καλύψει το «χαμένο έδαφος». Πάντως τις προηγούμενες ημέρες αυξήθηκαν τόσο οι εμβολιασμοί της πρώτης δόσης όσο και εκείνοι της τρίτης. Ωστόσο, ακόμα υπερτερούν οι εμβολιασμοί της τρίτης δόσης από τους εμβολιασμούς της πρώτης δόσης, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη οι ανεμβολίαστοι πολύ δύσκολα πείθονται. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι προχθές την Πέμπτη στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιήθηκαν συνολικά 848 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 321 αφορούσαν την πρώτη δόση και η 392 αφορούσαν την τρίτη δόση.

Δημήτρης Παπαδάκης