Ο χρόνος που πέρασε στον τομέα της υγείας

  • Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, 2022 - 06:14

Ιανουάριος

12/1: Ξεκινά το σχέδιο εμβολιασμών κατά της Covid-19 και στις Κυκλάδες. Εμβολιασμός για τους πρώτους 50 υγειονομικούς.

14/1: Παράδοση rapid tests στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

15/1: Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων σχετικά με την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον εμβολιασμό.

20/1: Έναρξη των εμβολιασμών στα άτομα άνω των 85 ετών στα νησιά της Σύρου, της Νάξου και της Σαντορίνης.

Φεβρουάριος

6/2: Αυστηρότερα ακόμη μέτρα, εφαρμόζονται για τα δύο “κόκκινα” νησιά των Κυκλάδων, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, τα οποία παρουσιάζουν αύξηση στη διάδοση του covid-19.

17/2: Χωρίς εμβόλια της AstraZeneca οι Κυκλάδες. Δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες 60-64 στα νησιά των Κυκλάδων, παρά το γεγονός, ότι η ειδική πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού έχει ανοίξει ήδη από 10/2.

25/2: Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου "Βαρδάκειο και Πρώιο" ανακοινώνει, επισήμως, τη συνεργασία με το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά 'Μεταξά' στον τομέα της τηλεϊατρικής για ογκολογικούς ασθενείς της Σύρου και των Κυκλάδων.

Μάρτιος

5/3: Αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Σύρου για τις μετακινήσεις προσωπικού προς το Κ. Υ. - Νοσοκομείο Νάξου.

Απρίλιος

2/4: Πάνω από 14.000 οι εμβολιασμοί στις Κυκλάδες.

3/4: Ο πρώτος θάνατος από covid-19 στις Κυκλάδες. Απεβίωσε 70χρονος που νοσηλευόταν με Covid-19 στο Νοσοκομείο Σύρου και είχε υποκείμενα νοσήματα.

13/4: Μέλος της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας Race to Zero το Νοσοκομείο Σύρου.

23/4: Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου για ανέγερση νέου Νοσοκομείου. Θητεία Μιχάλη Ζουλουφού.

29/4: Νέα ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων προς τους πολίτες για τήρηση των υγειονομικών μέτρων και τον εμβολιασμό.

Μάιος

6/5: Η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

10/5: Ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου «Πρόσβαση» υλοποίησε και παρέδωσε το έργο της ανακαίνισης της Χειρουργικής Κλινικής, συνολικού κόστους 25.000 ευρώ.

17/5: Ανοίγουν οι εμβολιασμοί σε Σύρο και Κυκλάδες και με το μονοδοσικό της Johnson % Johnson.

27/5: Δοκιμαστικές πτήσεις στα νησιά ξεκίνησαν τα δύο ελικόπτερα, που θα ενισχύσουν τη δυναμικότητα και αποτελεσματικότητα των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, μέσω δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

27/5: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας αποφασίστηκε για ορισμένα τμήματα του Γενικού Λυκείου Σύρου εξαιτίας 2 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στη μαθητική κοινότητα.

28/5: Στη Σύρο ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για το “Ψηφιακό Νοσοκομείο”. Επίσκεψη στο Γ. Νοσοκομείο Σύρου και συνάντηση με τον Διοικητή, Μιχάλη Ζουλουφό.

29/5: Στα εμβολιαστικά κέντρα της Σύρου ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ιούνιος

16/6: Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου 'Βαρδάκειο & Πρώιο' ανακοινώνει την παρουσία του, για μία ακόμη χρονιά, στο 4ο Health IT Conference, το συνέδριο-θεσμό για την Ψηφιακή Υγεία.

Ιούλιος

8/7: Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων καλεί του Κυκλαδίτες στα νησιά μας να εμβολιαστούν.

9/7: Ξεκίνησε και υλοποιείται με επιτυχία, ο κατ' εξαίρεση εμβολιασμός, της 2ης δόσης του εμβολίου Astrazeneca από το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας για την εξυπηρέτηση των πολιτών που είχαν πραγματοποιήσει την 1η δόση σε άλλη περιοχή.

30/7: Με ένα ασθενοφόρο η Σύρος για όλο το καλοκαίρι. Σοβαρό το πρόβλημα της έλλειψης διασωστών του ΕΚΑΒ στο νησί.

Αύγουστος

4/8: Ξεκινά η διαδικασία εμβολιασμού κατ’ οίκον, για άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολία στη μετακίνηση, από το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

12/8: Την άμεση ενίσχυση του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, ώστε να ανταποκριθεί με ασφάλεια και επιτυχία στη λειτουργία κλινικής Covid-19 δυναμικότητας 30 κλινών, διεκδικούν από κοινού η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι.

23/8: Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου: Οδηγούνται σε αναστολή εργασίας 32 εργαζόμενοι λόγω μη εμβολιασμού.

Σεπτέμβριος

9/9: Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις προσωπικού – Διοίκησης στο Γ. Νοσοκομείο Σύρου λόγω αναστολών σε ανεμβολίαστο προσωπικό.

10/9: Καμπάνια εμβολιασμού του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων για τον εμβολιασμό.

14/9: Ούτε βήμα πίσω δεν κάνουν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου από τις διεκδικήσεις τους για την ορθή λειτουργία της νοσηλευτικής δομής, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στην "υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας" και ζητώντας προσλήψεις.

20/9: Ηχηρό μήνυμα ενάντια στην "επίθεση" υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας έστειλαν ξανά οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, πραγματοποιώντας κινητοποίηση, με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της υγείας.

Οκτώβριος

8/10: 27.600 εμβολιασμοί στις δημόσιες δομές υγείας της Σύρου.

19/10: Σταματούν τα τακτικά χειρουργεία στο Γ. Νοσοκομείο Σύρου λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

20/10: Ξεκινούν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Σύρου προκειμένου να διεκδικήσουν πρόσληψη προσωπικού.

29/10: Έγκριση του Σχεδίου Διαχείρισης Αειφόρου Ενέργειας για το Νοσοκομείο Σύρου.

Νοέμβριος

24/11: Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ανακοινώνει την απονομή τιμητικής πλακέτας στον Διοικητή κ. Μιχαήλ Ε. Ζουλουφό, από το προσωπικό του Τομέα ΕΚΑΒ Σύρου.

Δεκέμβριος

1/12: Ξεκινά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 60 ετών.

23/12: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, κατά της Covid-19, στις Κυκλάδες.

28/12: Αυξάνονται σοβαρά τα κρούσματα κορωνοϊού σε Σύρο και Κυκλάδες.

Ετικέτες: