“ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ”

Απρόβλεπτη η πανδημία στα σχολεία της Δράμας

Περισσότερα από 60 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς – Το 95% των κρουσμάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν μέσα στην πόλη
  • Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022 - 06:25

Απρόβλεπτα εξελίσσεται η πανδημία στη Δράμα και ειδικότερα στην εκπαιδευτική κοινότητα το τελευταίο διάστημα. Παρά την καθοδική πορεία που εμφάνιζαν τα κρούσματα στον γενικό πληθυσμό του Νομού Δράμας στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας και την κάθοδο σε διψήφια νούμερα, τουλάχιστον χθες Δευτέρα, στα σχολεία της πόλης καταγράφηκε αισθητή άνοδος, με τους αρμοδίους να κάνουν λόγο για περίοδο διασποράς.

Ευτυχώς, παρά την άνοδο των κρουσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού, δεν υπήρξε ανάγκη αποφάσεων για κλείσιμο σχολείων ή τμημάτων.

Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν καταγραφεί 36 κρούσματα και ήταν υπό διερεύνηση περισσότερες από 10 περιπτώσεις, ενώ ήταν σε εξέλιξη αρκετές ιχνηλατήσεις. Συγκεκριμένα, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο υπεύθυνος για θέματα covid της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Γιώργος Μπαντής: «μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν καταγραφεί ως επιβεβαιωμένα κρούσματα 33 μαθητές και 3 εκπαιδευτικοί», προσθέτοντας ότι υπάρχει αναμονή και για άλλα κρούσματα μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Ο κος Μπαντής πρόσθεσε ότι τα σημεία μεγαλύτερης διασποράς αφορούν κυρίως τα σχολεία εντός της πόλης, και μάλιστα σε πολύ μεγάλο ποσοστό επί του συνόλου των κρουσμάτων.

Κρούσματα εντοπίστηκαν στο ΕΠΑ.Λ., στο Μουσικό Σχολείο, στο 4ο Γυμνάσιο, στο 1ο Γυμνάσιο κ.α. Το 95% των κρουσμάτων που καταγράφηκαν τη Δευτέρα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας προερχόταν μέσα από την πόλη της Δράμας, ενώ μεγάλος αριθμός από τα κρούσματα προέκυψε μέσα από ιχνηλατήσεις αρχικών κρουσμάτων, όταν οι μαθητές έσπευσαν χθες στις προβλεπόμενες δομές για τη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Η άνοδος των κρουσμάτων στα σχολεία έδειξε ότι η πορεία της πανδημίας είναι απρόβλεπτη, αφού στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ο αριθμός των κρουσμάτων στις τάξεις ήταν πολύ μικρότερος. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη Παρασκευή είχαν καταγραφεί 20 κρούσματα σε μαθητές, ενώ μία ημέρα πριν, δηλαδή την Πέμπτη, είχαν καταγραφεί 12 κρούσματα.

Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δράμα, χθες Δευτέρα μέχρι τις 12.30’ το μεσημέρι, καταγράφηκαν περισσότερα από 20 κρούσματα σε μαθητές και περίπου 3 ή 4 κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, όπως έκανε γνωστό στα «Χ» η υπεύθυνη για θέματα covid της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κα Μ. Γκογκάκη.

Την ίδια ώρα, η πορεία των κρουσμάτων στο γενικό πληθυσμό του Νομού Δράμας κατά την προηγούμενη εβδομάδα ήταν καθοδική, αφού την περασμένη Δευτέρα καταγράφηκαν 280 κρούσματα, την Τρίτη 240, την Τετάρτη 196, την Πέμπτη 159, την Παρασκευή 171, το Σάββατο 141 και την Κυριακή είχαν σημειωθεί 89 κρούσματα.

Βαγγέλης Ψωμάς