Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών τιμά το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

  • Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:05

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή τους στο 9ο τακτικό συμβούλιο της 22.4.2021 και στο 3ο θέμα ημερησίας διάταξης, αποφάσισαν να αποδώσουν τιμητική πλακέτα στους κ.κ. Μιχαήλ Ζουλουφό, Κοινό Διοικητή Διασυνδεομένων Νοσοκομείων Γ.Ν. Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» - Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου, και Νικόλαο Τρίτζαλη, Διοικητικό Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

"Με αυτή μας την πράξη θέλουμε να εκφράσουμε την βαθύτατη υποχρέωση που οφείλουμε αμοιβαία στους τιμώμενους.

Ειδικά, ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας, από την πρώτη στιγμή της αναλήψεως των καθηκόντων του, ενέσκηψε πάνω από τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κυκλαδίτης Καρκινοπαθής. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα – και εν μέσω της Πανδημίας – με την μεθοδικότητα που τον διακατέχει, συμπεριέλαβε στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Νοσοκομείου την «Ίδρυση και Λειτουργία Ογκολογικής Υπομονάδας».

Σε συνεργασία με τον κ. Τρίτζαλη, δεν στάθηκε μόνο σε αυτό, αλλά προς ενίσχυση του εγχειρήματος αυτού, κατάφερε την Επιστημονική Συνεργασία του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» με το Νοσοκομείο Σύρου, έτσι ώστε να είναι εφικτή η εξ αποστάσεως συμβουλευτική υποστήριξη (Τηλεϊατρική) από Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του «Μεταξά», εξασφαλίζοντας ισότιμες υπηρεσίες φροντίδας υγείας στους ογκολογικούς ασθενείς της Σύρου, αρχικά, και σε δεύτερη φάση των Κυκλάδων.

Ακόμα, κατάφεραν την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. Γ.Ν. Σύρου της 31.3.2021, για την σύσταση μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄Ιατρού Παθολόγου Ογκολόγου και η οποία έχει αναρτηθεί με ΑΔΑ: 677Σ469070-ΞΥΒ."

Αυτή μας η κίνηση είναι το λιγότερο που μπορούμε να πράξουμε ως Σύλλογος, αλλά και ως Συριανοί πολίτες που έχουμε την τύχη, το Νοσοκομείο μας να διοικείται από άξια στελέχη, με ανθρώπινο πρόσωπο και Συριανή καταγωγή.

Η Πρόεδρος Θεοδώρα Χαλκιά