Συνάντηση δικτύωσης της Κ.Ε.Α. Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου με τη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης

"Λέμε όχι στις διακρίσεις"

Συνάντηση δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ της Βαρδακείου Σχολής Ερμουπόλεως και του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράση, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας σε θέματα που αφορούν ευπαθείς ομάδες του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα της Ισότιμης πρόσβασης που υλοποιείται στην παρούσα χρονική περίοδο καθώς στη Βαρδάκειο Σχολή είναι εγγεγραμμένες και εκπαιδεύονται αρκετές γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Συμφωνήθηκε η από κοινού συνεργασία για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου υλοποιεί Σχέδιο Δράσης με τίτλο: «ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ - ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ». Το σχέδιο έχει σαν στόχο την συμβουλευτική υποστήριξη 100 γυναικών από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που βιώνουν διακρίσεις με βάση το φύλο (μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες, μακροχρόνια άνεργες και γυναίκες που βιώνουν φτώχεια) και κατοικούν στην περιοχή του Δήμου Σύρου –Ερμούπολης .