Τοποθέτηση νέων κουφωμάτων στους χώρους που λειτουργεί το Δημόσιο ΙΕΚ Σύρου

Βελτίωση των συνθηκών παραμονής των σπουδαστών

Στη βελτίωση των συνθηκών παραμονής των σπουδαστών του Δημόσιου ΙΕΚ Σύρου στους χώρους που πραγματοποιούνται τα μαθήματα, προχώρησε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, δρομολογώντας τις εργασίες αντικατάστασης κουφωμάτων.

Συγκεκριμένα, οι απαραίτητες εργασίες έγιναν στο ισόγειο του 2ου Γυμνασίου Σύρου στην περιοχή του Ξηροκάμπου, όπου και λειτουργεί το Δημόσιο ΙΕΚ, προκειμένου να αφαιρεθούν τα παλαιά κουφώματα που παρουσίαζαν μεγάλες φθορές. Η κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει τα περιγράμματα και οι κάσες των παραθύρων επέτρεπαν την εισροή νερού σε ημέρες με βροχοπτώσεις, ενώ δεν ευνοούσαν τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε κατάλληλα επίπεδα.

Με χρήματα που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος από πόρους που πέρασαν στο ταμείο του με σκοπό τη συντήρηση των σχολικών μονάδων της Σύρου, η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε στην αντικατάσταση των κουφωμάτων.

Πέραν των ανωτέρω, χρήσιμο είναι να επισημανθεί πως σχετικές παρεμβάσεις θα πρέπει σταδιακά να μελετηθούν και για το υπόλοιπο κτίριο, αφού τα κουφώματά του παρουσιάζουν παρόμοιες φθορές.